Szebb nem, de modernebb lett a családi Ford

ford galaxy
Vágólapra másolva!
Bemutatta a hétüléses Galaxy új generációját a Ford. Kívülről nem sokat változott az autó, de megkapta az új vezetéstámogató extrákat.
Vágólapra másolva!

Az új Galaxy az S-Max alapjaira épül, míg azonban utóbbi esetén a sportosságon, a Galaxynál a praktikumon van a hangsúly. Alapos átépítés helyett sima ráncfelvarrásnak tűnik, ami a Galaxyval történt, de nagy újdonság, hogy a harmadik üléssor már egy könnyed gombnyomással is eltüntethető.

Forrás: Ford

A kifutó modellhez képest egy centivel nőtt a fejtér a második és harmadik sorban, a Ford szerint leghátul több hely van, mint a legfontosabb konkurensekben.

Forrás: Ford

Az új Galaxy hat motorral, négy dízellel és két benzinessel lesz kapható. A dízel kínálat csúcsán az új, duplaturbós kétliteres áll 210 lóerős teljesítménnyel és 450 Nm-es nyomatékkal. Egy feltöltővel 120, 150 és 180 lóerős verzióban is kapható a kétliteres blokk.

Forrás: Ford

Az 1,5 literes EcoBoost turbós benzines 160 lóerős, a kétliteres turbó 240 lóerőt tud. Minden motor megfelel az Euro 6-os normának. A Galaxyban is megjelent az Intelligens Sebességhatároló, a gyalogosokat is észlelő ütközésmegelőző, és számos más vezetéstámogató extra.

Forrás: Ford