Több mint ezer bajusz nőtt a kecskeméti Mercedes-gyárban

Vágólapra másolva!
Az összehangolt szőrösödés a küllem helyett az egészségről szól.
Vágólapra másolva!

A hónap közepére szembeötlő változáson ment át a több mint négyezer munkatárs jelentős része a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban. Bajuszban erősödött a kollektíva,

a közös borotvahanyagolással nem Dieter Zetschére, a Daimler-konszern első emberére akarnak hasonlítani a dolgozók,

hanem a szűrővizsgálatok fontosságára hívják fel a figyelmet. A Movember Hungary Mozgalom évek óta a prosztatarák szűrés fontosságát népszerűsíti azzal, hogy bajusznövesztésre szólítja fel a férfi közösségeket novemberenként.

Forrás: Dudar Szilard

A kezdeményezéséhez csatlakozva a Mercedes-Benz gyár menedzsmentje azt a vállalást tette, hogy 5000 eurót adományoz a mozgalomnak, amennyiben legalább ezer dolgozó bajuszt növeszt. A vállalás teljesült, sőt a női dolgozók kitűzőinek köszönhetően csaknem másfél ezren hordanak jelenleg is bajuszt virtuálisan vagy természetesen.

Forrás: Dudar Szilard

November 12-én a kecskeméti gyárban jelképesen átadták Honti Dánielnek, a Movember Hungary Mozgalom főszervezőjének az adományt. Az eseményen Soma Mamagésa tartott előadást az egészségtudatosságról, majd bajuszmustra és közös fotózkodás következett. A programok komplex rákszűrési vizsgálatokkal folytatódnak a következő hetekben az autógyárban.

A Movember ausztráliai eredetű, a “moustache” és a “november” szavakra utaló kezdeményezés, ami az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrésének a fontosságára hívja föl a figyelmet. Az időben felismerve megelőzhető betegség a második legtöbb áldozatot szedi hazánkban, az évente 4500 új regisztrált betegnek csak a kétharmada gyógyul meg.