Vágólapra másolva!
Hibrid autók terén szinte mindenkinek azonnal a Toyota ugrik be, amely a Priusszal megalapozta és széles körben elérhetővé tette ezt a hajtásfajtát. Bár többen próbálták már letaszítani a jaán autót a trónról, idáig még nem sikerült. Jövőre viszont egy újabb kihívóval kell majd szembenéznie, mégpedig a Hyundai-tól.
Vágólapra másolva!

Minden eddiginél komolyabban készülnek Koreában az immár negyedik generációjánál tartó Prius piacvezető pozíciójának megdöntésére. A Hyundai 2016-ban mutatja be vadonatúj, Ioniq nevű hibrid modelljét, amiről egy hivatalos előzetes fotót is kiadtak. Ezen persze még nem látszik túl sok minden, csak a sziluettvonalak és a lámpák sejtetik az autó formáját. Az Ioniq abban lesz egyedülálló, hogy háromféle hajtáslánccal is készül majd.

Forrás: Hyundai

Teljesen elektromos, hibrid és plug-in hibrid kivitelekből választhat majd a leendő vevő, a kocsikat kívülről nem lehet majd megközelíteni egymástól. A koreai gyártó a takarékosságot állítólag vonzó dizájnnal és dinamikus vezetési élménnyel ötvözi, ami hibrid járműnél ritkaságnak számít.

Forrás: Autocar

Az új modell teljesen új platformra épül, és nem meglepő módon lesz egy testvére is, Kia Niro néven, mely szintén 2016-ban mutatkozik majd be. A teljesen elektromos változatnál csak lítium-ion akkumulátorok szolgáltatják az energiát, míg a hibrid és plug-in hibrid változatnál egy takarékos benzinmotorral kombinálják az elektromos hajtást.

Műszaki adatokat még nem hoztak nyilvánosságra, de várhatóan az i30-ban lévő 1,6 literes négyhengeres módosított változata kerülhet a motorháztető alá. A Hyundai Ioniq elsőként Koreában debütál januárban, majd a márciusi Genfi Autószalonon is megmutatja magát, végül még az év vége előtt Európában is piacra kerül.