Hatméternyi tömény luxus az új Mercedes kupé

maybach mercedes
Vágólapra másolva!
A Mercedes a kaliforniai Pebble Beach veterán kiállításon mutatja be a Maybach új kupé-tanulmányát, amely simán kilógna egy átlagos parkolóhelyről.
Vágólapra másolva!

Hiába támasztotta fel a Mercedes 1997-ben a Maybach márkanevet, az 57 és 62-es típusok sikertelensége miatt ma már nem önálló brandként létezik tovább a Rolls-Royce és a Bentley konkurensének számító német luxusmárka. Ma már csak a Mercedes S600 jobban felszerelt, nyújtott tengelytávú, 5,45 méteres változatát kínálja a Mercedes-Maybach-ra átkeresztelt luxusgyártó.

Forrás: Mercedes-Benz

A Mercedes azonban be akarja bizonyítani, hogy a Maybach-nál dolgozó mérnökök akár egy önálló luxuskupét is meg tudnának alkotni, ha ezzel bízná meg őket a Daimler igazgatótanácsa. Ezért készült el a közel hat méteres, vörös színű kupé, amelynek a neve ismeretlen. Egyelőre csak két hivatalos képet mutatottak róla, az egyik az orrát, a másik a sziluettjét mutatja meg.

Forrás: Mercedes-Benz

Kevés az esély arra, hogy ebből a Maybach koncepcióból egyszer szériaautó váljon, de azért izgatottan várjuk augusztus 19.-ét, amikor minden kiderül majd a lenyűgöző látványt nyújtó kétajtósról.