Bárki tesztelheti a magyar időgépet. Zsigulinak hívják

Retropartyzánok 2016
Vágólapra másolva!
Az elmúlt évek legérdekesebb, belépőjegyek és kordonok nélküli veteránautó kiállításává nőtte ki magát a Retropartyzánok. Ezúttal Pécsen támad fel a Merkúr-korszak. 
Vágólapra másolva!

Már negyedik alkalommal rendez old- és youngtimer kiállítást a Veterán Zsiguli Egyesület. Ezekre mi is mindig eljutottunk, és egyik sem okozott csalódást: márkaklubokkal együttműködve izgalmasan mutatták be a szocializmus autókínálatát.

Forrás: Veterán Zsiguli Egyesület

Többek közt II. János Pál Pápa által is használt hatajtós Polski Fiat kabriót és a gyönyörű malévos Ikarust is megmutatták már, egyszer pedig a VFTS-Ladák szülőatyja, a legendás raliversenyző Stasys Brundza volt a díszvendég.

Forrás: Veterán Zsiguli Egyesület

Sok más rendezvénnyel ellentétben a Retropartyzánok nem üzleti alapon működik, hanem a rendezők lelkesedése hívja életre, így belépőjegyek sincsenek, sőt, még régi Ladát is tesztelhetnek a látogatók. Minden autót testközelből, és nem kordonok mögül lehet megcsodálni.

Forrás: Kismartoni András

Idén a szokásos csepeli helyszín helyett Pécsen lesz a rendezvény hétvégén (május 7-én és 8-án), a pontos helyszínről és nyitva tartási időről az egyesület honlapján lehet tájékozódni. Idén a negyven éves Lada 1600-as és az 50 éves Fiat 124 lesz az ünnepelt.