Tönkretette a kerékbilincset, és elhajtott az óbudai teherautós

Wheel clamp Auto Autokralle Blockiert Gelb Geografie Reifen Städte Verkehr Wegfahrsperre CAR automobile cars YELLOW COLOUR CAST geography TIRE tyre tires tyres towns cities TRAFFIC dealing circulation TRANSPORT FIN SQUARE FORMAT
A wheel clamp on a pick-up truck in Paris, January 16, 2015.
Vágólapra másolva!
Nem jutott messze az a teherautó-sofőr, aki képes volt kiszabadítani járművét a kerékbilincs fogságából, és elhajtott. A rendőrök a tett helyszínének közelében fogták el a budapesti férfit, akit a térfigyelő kamera buktatott le.
Vágólapra másolva!

A Police.hu beszámolója szerint a 41 éves férfi január 17-én este fél 11 körül vette észre, hogy a Kolosy téren leparkolt teherautójára kerékbilincset tettek fel a közterület-felügyelők. A férfi ennek ellenére beült az autóba és elindult úgy, hogy a járművet előre-hátra hintáztatta, amitől a kerékbilincs megrongálódott, és leoldott. Miután akciója sikerrel zárult, leparkolt a Bécsi út előtt és visszament megnézni a hátrahagyott, megrongált eszközt.

A kép csak illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Thomas Muncke

Pechjére tettét a térfigyelő kamerák felvették, a térfigyelő központ munkatársai pedig értesítették a rendőröket, akik egy közeli sörözőben el is fogták a férfit. A nyomozók a sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki, a vád szándékos rongálás.