Úttörő villanyautó-kiállítást rendeznek Budapesten

elektromos autó
Vágólapra másolva!
Október 6. és 8. között először rendeznek a fővárosban nagyszabású elektromosautó-kiállítást: a Mobility Next Budapesten idén ősszel alternatív hajtású közlekedési eszközöket sorakoztatnak fel.
Vágólapra másolva!

A SYMA Rendezvénycsarnokban az autókon túl elektromos kerékpárokat, rollereket, egyéb alternatív hajtású járműveket és azok kiegészítő berendezéseit (töltőket, akkumulátorokat, villanymotorokat) is bemutatják, szakmai programokat is szerveznek.

Évről évre új csúcsot dönt világszerte az elektromos autók eladása, elterjedésük Európa-szerte is folyamatosan növekszik. 2014-ben Norvégiában még minden századik, mára minden negyedik új eladott autó elektromos. A járművek Magyarországon is egyre szélesebb körben elérhetők, ráadásul az autók üzemeltetése is egyre olcsóbbá válik.

A Mobility Next Budapest a közép-kelet-európai régió első nagy elektromosautó- és plug-in hibridautó kiállítása, ahol ráadásul alternatív hajtású közlekedési eszközöket is felsorakoztatnak. A kiállítás célja, hogy a hazai közönség is megismerje a villamosított autókban rejlő lehetőségeket, és a jövőben az elektromos autó is elérhető opcióként merüljön fel az autóvásárlók számára.