Ilyen BMW még sosem volt: kis szedán a magyar Mercedes ellen

BMW 2 Gran Coupé
Vágólapra másolva!
A 2-es Gran Coupé a márka legkisebb négyajtós modellje, és az 1-eshez hasonlóan elöl kapar. Fő ellenfele a Kecskeméten készülő Mercedes CLA lesz.
Vágólapra másolva!
Forrás: BMW

A Lipcsében készülő BMW 2-es Gran Coupé a 2019 novemberében megrendezendő Los Angeles-i Autószalonon ünnepli világpremierjét. Az újdonság főként azokon a piacokon lehet sikeres, amelyeken a limuzin karosszériakoncepció népszerű, például az Egyesült Államokban, Kínában, vagy Kelet-Európában.

Forrás: BMW

Csíkszerű hátsó lámpájával, keret nélküli ajtajaival és kupés kiállásával az első BMW 2-es Gran Coupé büszkén próbálja hirdetni rokonságát a BMW 4-es sorozat, a BMW 6-os sorozat és a BMW 8-as sorozattal, bár a karosszéria arányai közel sem olyan elegánsak:

a keresztmotoros építés és a fronthajtás miatt nagyobb az első túlnyúlás,

és a motorháztető is magasan, az oldalablakok alsó élénél feljebb húzódik.

Forrás: BMW

A 2-es Gran Coupé karosszériája 4,526 méter hosszú, vagyis az alapokat adó BMW 1-esnél közel 20 centivel hosszabb, de a közvetlen konkurensnek számító

Mercedes CLA-nál 16 centivel rövidebb.

A sportos sziluett ellenére állítólag az utasokat hátul is elfogadható helykínálat fogadja, nem utolsósorban a 2670 milliméteres tengelytávolságnak (CLA: 2729) köszönhetően, bár azért a fejtér a kupés tetővonal miatt szűknek ígérkezik. A 430 liter térfogatú csomagtér 30 literrel kisebb, mint a Mercedes CLA-é.

Forrás: BMW

Németországban a BMW 218i Gran Coupé alapverzió ára 31 950 euró, ami 2 750 euróval magasabb, mint az azonos technikájú új BMW 118i-ért kért összeg. A csúcsmodell, a 306 lóerős, összkerék-meghajtású M235i xDrive Gran Coupé már 51 900 euróba kerül. A BMW 2-es Gran Coupé értékesítése 2020 márciusában veszi kezdetét.