Itt az új Dacia, ez lehet az eddigi legnépszerűbb modell - fotó

dacia bigster
Vágólapra másolva!
Az ígéretes Dacia Bigster Conceptből pár éven belül biztosan szériaautó lesz, Renault-alapokon.
Vágólapra másolva!

A Renault-konszern a középtávú terveiről szóló Renaulution stratégia részeként leplezte le a Dacia a legújabb tanulmányautóját, amely egy középkategóriás, modern és divatos szabadidő-autó.

Ezen a tanulmányon látható először a román gyártó új emblémája, amely hamarosan minden Dacia szériamodellen is ott lesz Forrás: Dacia

A 4,6 méteres Bigster a Dacia-kínálat csúcsára érkezik majd,

a középkategóriás SUV műszakilag a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség CMF-B platformjára épül, akárcsak a 2022 és 2025 között érkező másik két új Dacia-modell (azokról még semmit sem tudni).

Elképzelhető, hogy a Bigstert hétüléses verzióban is piacra dobják majd,

ami a szögletes, jó helykihasználású karosszéria és a hosszú tengelytáv alapján könnyen megvalósíthatónak tűnik.

A Bigster rendelhető lesz kétféle alternatív hajtással: LPG-gázüzemre átalakított benzinessel és hibridként is Forrás: Dacia

Büszke rá a Dacia, hogy a Bigster tanulmányon nem találhatók olyan, más SUV-kon elterjedt öncélú díszítések, mint a krómozások és az alumínium hatású alsó védőlemezek.

Ez a kocsi a szabadidő-autók esszenciáját nyújtja a román gyártó szerint,

egyszerű, de karakteresen szögletes formája már a következő Dacia-formanyelvből ad ízelítőt. A dizájn jellegzetes elemei az Y-alakú fényszórók, a 3D-s Dacia feliratok, a szögletes és kiszélesített kerékjáratok, valamint a nyers, újrafeldolgozott műanyagból készült, fényezetlen védőelemek.

A Dacia azt állítja, hogy a Bigster Concept szériaváltozata egy lesz a 2022 és 2025-ig érkező három vadonatúj modellje közül Forrás: Dacia

De nem muszáj éveket várni új Daciákra. Idén alaposan megújul a márka kínálata, ugyanis már februárban megérkezik a hazai szalonokba a Sandero és a Logan új nemzedéke, ősszel pedig jön a nagy szenzáció, a Spring nevű olcsó, elektromos SUV is.