Ezek az ország legveszélyesebb útjai, meglepő, hol történik a legtöbb baleset

halálos baleset
A sofőr az árokba hajtott és az autója egy fának csapódott. A jármű vezetője a helyszínen meghalt, utasát súlyos sérülésekkel kórházba vitték.
Vágólapra másolva!
Összesen 168 rendkívül veszélyes baleseti gócpontot sorol fel egy nemrég elkészült, minden korábbinál részletesebb lista.
Vágólapra másolva!

Komoly kutató-elemző munkát végzett a Magyar Közút Zrt. a közelmúltban,

a 2017 eleje és a 2019 vége közötti baleseti statisztikák alapján

feltárta és sorba rakta Magyarország 30 ezer kilométernyi közúthálózatának leginkább problémás szakaszait. A szervezet összesen 168 darab úgynevezett baleseti góchelyet rakott sorba – írta a Vezess.hu.

A Magyar Közút szerint a baleseti góchelyek olyan útszakaszok, ahol a balesetek száma szerint

Minden egyes személysérüléses baleset rendelkezik egy ún. súlyszámmal, amely a sérülés mértékétől függ. Egy könnyű sérülésekkel járó balesetnél ez a szám alacsonyabb, míg a halálosnál magasabb. Ezt az adatot a végén összeadták a balesetek együttes számával – így alakította ki a Magyar Közút Zrt. a sorrendet (a képen a tíz legveszélyesebbet sorolták fel).

Forrás: Vezess.hu

A feketelistát némi meglepetésre a Veszprém és Győr közötti 82-es út egyik szakasza vezeti,

majd egy különösen sok súlyos balesetet eredményező, külterületi út következik Komárom megyéből, a harmadik pedig meglepő módon az M7-es egyik része.

A közútkezelő értékelése szerint a 168 helyből

külterületen jellemzően csomópont és éles kanyarok okozzák a legtöbb bajt, míg településeken belül a különféle útkereszteződések.