Hamarosan visszatérhet egy 115 éves, jól ismert autómárka Magyarországra

Luca Napolitano Lancia
Vágólapra másolva!
Az olasz prémiummárka három új modellt fog árusítani 2024-től Európában.
Vágólapra másolva!
Luca Napolitano a Flavia kupé és a B-csoportos 037 raliautó társaságában Forrás: Lancia

A francia PSA és az olasz-amerikai FCA konszernek egyesülése óta számtalan pletykát lehetett már hallani a Lancia feltámasztásáról. A szebb napokat látott márka jelenleg csak a 10 éves Ypsilon kisautót gyártja, amelynek értékesítése Olaszországra korlátozódik (ahol egyébként a mai napig igen népszerű, többet adnak el belőle, mint az Alfa Romeókból világszerte).

Luca Napolitano, a Lancia vezérigazgatója azonban jó hírekkel szolgált a márka rajongóinak az Automotive News-nak adott friss interjújában. Az olasz cégvezető bejelentette, hogy a 2024-től kezdve Olaszországon kívül is elérhetőek lesznek a Lancia autói.

Három modellből fog állni a termékpaletta,

a negyedik generációs, új Ypsilonból, az új Deltából és egy kompakt szabadidő-autóból, amely a márka első SUV-ja lesz. Mindhárom modell elektromos hajtású lesz, de a kisautót még benzinmotorral is meg lehet majd venni.

2024-ben Ausztriába, Belgiumba, Franciaországba, Németországba és Spanyolországba tér vissza a márka, de később a kisebb európai piacok, így a magyar is sorra kerülhet. 2026-tól kezdve kizárólag elektromos modellekből áll majd a modellpaletta.