Meglepő dolog derült ki a külföldről behozott használt autókról

autókereskedés,
Budapest,2016.
Vágólapra másolva!
Az európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is alacsony a külföldről behozott autókkal szembeni bizalom.
Vágólapra másolva!

Friss kutatások szerint Európában – Bulgária kivételével – a magyarországi használtautó-vásárlók a leginkább szkeptikusak a külföldről származó használt autókkal szemben.

Kelet- és Közép-Európába sok használt autót hoznak be Nyugat-Európából és az Egyesült Államokból.

A legtöbb csalás akkor történik, miközben a járművet egyik országból a másikba szállítják.

A kilométeróra visszatekerése hazánkban bűncselekménynek számít, ennek ellenére úgy tűnik, mégis bevett gyakorlat – az összes jármű mintegy 14 százaléka hamis kilométeróra-állást mutat.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A vásárlók leginkább a Magyarországon forgalomba helyezett használt autókban bíznak azt remélve, hogy így ellenőrizhető az autók előélete, kilométeróra-állása, szervizmúltja, esetleges sérülései. A Magyarországon forgalomba helyezett autókkal kapcsolatban az ingyenes Jármű Szolgáltatási Platform (JSZP) adatai nyújtanak információkat, de a 2019 előtti időszakra ezen a felületen nincsenek a baleseti károkra vonatkozóan elérhető adatok.

A külföldön forgalomba helyezett autókról még ennyi információ sincs, így a vásárló kénytelen megbízni a külföldi kereskedés által elmondottakban, vagy az autóhoz kapott dokumentumok leírásaiban - áll a carVertical közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!