Brutális méretű lesz a következő Kia, így fog kinézni

Kia EV6
Vágólapra másolva!
A koreai gyártó bemutatta az új hétszemélyes elektromos SUV, az EV9 első ízelítőit.
Vágólapra másolva!
Elképesztő látványt nyújtanak a fényszórók, vajon ez a Kia lesz a G Mercik új kihívója? Forrás: Kia

A Kia EV9-ről készült, - az újdonság sziluettjét és orrának, valamint oldalának felületeit bemutató - első videók a Kia hivatalos YouTube csatornán jelentek meg. Az első-hátsó világítótestek által megrajzolt jellegzetes világítási kép fontos része a SUV megjelenésének, a szögletes dizájn nem emlékeztet a tavaly európai Év autójának megválasztott EV6-osra.

Az EV9 elnevezés betűpárja a Kia nomenklatúrában a tisztán elektromos hajtásra utal (Electric Vehicle), míg a 9-es szám a modell helyét mutatja a márka elektromos palettáján.

A tavalyi tanulmányautó alapján el lehet képzelni, hogy milyen lesz a szériaváltozat. A 3,1 méteres tengelytáv és a 4,94 méteres hossz vélhetően megmarad Forrás: Kia

Az EV6-hoz hasonlóan az EV9 is a márka kifejezetten akkumulátoros-elektromos modellek hordozására tervezett globális elektromos moduláris padlójára,

az E-GMP-re épül,

ami 350 kW-os töltési sebességet, 800 voltos architektúrát és akár külső eszközök vagy házak számára is áramforrásként használható akkumulátort jelent.

A végleges EV9 külső és belső képeit március közepén hozza nyilvánosságra a Kia, az újdonság részletes műszaki adatai pedig globális bemutatójával egy időben, március végén lesznek elérhetők.