Hamarosan érkezik Ken Block utolsó Gymkhana videója

Ken Block
Vágólapra másolva!
A januárban elhunyt autóversenyző az eddig kiadatlan filmjében, az Electrikhana Two-ban továbbra is az Audi S1 Hoonitront vezeti, de ezúttal Mexikóvárosban.
Vágólapra másolva!
Forrás: Hoonitron

Megjelent az interneten az Electrikhana Two trailere, amelyben Block az Audi S1 Hoonitronnal driftel, pörög, száguld, gumit füstöl, és szokásos gymkhanás pusztítást végez Mexikóvárosban. Ez volt Block utolsó filmszerepe, mielőtt 2023 januárjában tragikus hirtelenséggel elhunyt egy hómobil-balesetben.

Az új Gymkhana-filmről egyelőre nem sok mindent lehet mondani azon kívül, hogy a Hoonigan YouTube-csatornája szerint 2022 végén forgatták le. Ez volt a második kiruccanása az elektromos Audinak, amelyet kifejezetten a Gymkhana-akciókhoz építettek. A nyolcvanas évek raliautó legendája, a Sport Quattro S1 szellemi utódának tekinthető S1 Hoonitront két darab 340 lóerős, 320 Nm nyomatékú villanymotor hajtja, amelyek az Audi egykori Formula E versenyautóból származnak.

Forrás: Hoonitron

A nyomatékot 12:1-es áttétel növelte tengelyenként 3000 Nm-re, ami elég ahhoz, hogy szinte bármilyen sebességnél kipöröghessenek a kerekek, száraz talajon is. Négy darab 17,3 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor szolgáltatja az energiát, amelyek a plug-in hibrid Audi Q7-esből származnak. Az S1 Hoonitron karosszériája teljes egészében szénszálból készült, hogy az akkumulátorok nagy tömegét ellensúlyozzák.

A gumikat ezúttal sem kímélte Forrás: Hoonitron

Ez az egyetlen darabban létező, kifejezetten Block számára tervezett villanyautó idén az AMTS-en is látható volt a Hungexpón. A minden részletében egyedülálló technika fél év alatt, több millió dollárból épült meg, ezzel valószínűleg a magyar tuningshow történetének legértékesebb kiállított járműve volt.
Az Electrikhana Two előzetese azzal kezdődik, hogy Block leereszkedik a Hoonitronhoz a világ legnagyobb bikaviadal-arénájában, a mexikói Plaza de Torosban. Egy rövid montázs után, amely a korábbi Gymkhana kiruccanásokat mutatja be, felvillan Mexikóváros, ahol Block a szokásos kaszkadőrmutatványokat mutatja be az autójával.

Block 2023. január 2-án halt meg egy motoros szánbaleset következtében. Öröksége azonban tovább él: felesége, Lucy egy összkerekes Ford Fiestával indult az Amerikai Rally Szövetség (ARA) 2023-as szezonjában, lánya, Lia szintén a teljes ARA-szezonban indult, és meg is nyerte a kétkerék-meghajtású autók bajnokságát, így 16 évesen minden idők legfiatalabb ARA-bajnoka lett. Mindkét nő részt vett az idei Pikes Peak Hill Climb versenyen, ahol Lia az eredetileg Kennek épített, 1400 lóerős, Hoonipigasus nevű Porschével ment egy tiszteletkört.