Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Újfajta benzin jelent meg az egyik magyarországi kúthálózatnál, figyelniük kell az autósoknak

benzin, benzinár, benzin ár, benzinkút, árstop, benzinárstop eltörlés, gázolaj, dízel, üzemanyag, üzemanyag ár, ársapka, piaci ár, 95-ös benzin, hivatalos piaci üzemanyag ár, benzin árak, gázolaj árak, üzemanyagárstop vége, 2022.12.07. Budapest,
Vágólapra másolva!
Változott az Auchan által forgalmazott 98-as üzemanyag összetétele.
Vágólapra másolva!

Az Auchan E5 jelölésű 98-as üzemanyaga korábban egy százalék alatti mennyiségben tartalmazott etanolt, a kötelező biokomponens szinte teljes egészében ETBE (terc-butil-etil-éter) volt benne. Ebben most változás történt - írta a Vezess.hu.

Tavasszal az Auchan 98-as kútoszlopain sorra jelentek meg az E10 jelölések, ezzel párhuzamosan több helyen egy-másfél hónapig egyáltalán nem is lehetett ilyen benzint tankolni. Az áruházlánc rendszeresen feltölti a honlapjára az általa forgalmazott üzemanyagok vizsgálati jegyzőkönyveit, ezek alapján pedig már tavasszal átállás történt az összes Auchan-kúton.

Az új etanoltartalom minden 98-as mintában a maximális tíz százalék körüli,

eközben az ETBE-tartalom egy százalék környékére esett vissza. Az Auchan által forgalmazott 95-ös és 98-as üzemanyagok így áprilistól lényegében csak az oktánszámukban különböznek, a drágább benzinnek más előnye (például jobb eltarthatóság) nincs.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez