Egyre népszerűbbek a használt szabadidő-autók Magyarországon

autókereskedés,
Budapest,2016.
Vágólapra másolva!
Továbbra is stabil a hazai használtautó-piac, a szabadidő-autók (SUV) népszerűsége folyamatosan nő.
Vágólapra másolva!

Hektikus esztendőt tudhat maga mögött a használtautó-piac Magyarországon: az év elején, januártól áprilisig nagy volt a kereslet a másodkézből származó kocsik iránt, de a nyáron jelentősen visszaesett az autóvásárlási kedv. Később korrigált a piac, így összesen 760 971 autót írtak át, csak egy százalékkal kevesebbet, mint 2022-ben.

A hazai piaccal szemben a használt autók importja gödörbe került: tavaly mindössze 105 662 autót hoztak be külföldről, jelentősen kevesebbet, mint az elmúlt két évben: 2021-ben még 130 ezer autót importáltak, 2023-ban 126 ezret.

2023-ban az átírásoknál az alsó-középkategóriás és a kisautók domináltak, de

jelentősen nőtt az érdeklődés az SUV-k iránt.

Ez utóbbit támasztják alá a Das WeltAuto tapasztalatai is, a kisautók és a felső-kategóriás autók mellett a márka országos hálózatában az SUV-k is kifejezetten népszerűek voltak.

A legnagyobb érdeklődés Magyarországon az Opel, a Volkswagen, a Suzuki, a Ford, a BMW és a Skoda iránt volt. Legtöbben Budapesten és Pest megyében, a legkevesebben Nógrád és Heves megyében vásároltak autót. 2024-ben várhatóan stagnálás jellemzi majd a piacot, az árakban és az értékesítési számokban egyaránt.