Porig égett a kocsija, most perli a német BMW-t egy magyar férfi

Fotó: videó
Vágólapra másolva!
Közel négy évvel ezelőtt lángra kapott, majd porig égett a kocsija Istvánnak. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. A középkorú férfi az eset óta is őrzi a kiégett roncsot.
Vágólapra másolva!

Az ominózus eset idején egy gyártási hiba miatt számos luxusautó vált a tűz martalékává, ezért István most a gyártót, a németországi BMW-t perelte be, amiért az ő kocsija is porrá égett.

A baleset idején,  2020. július 15-én a felesége, a fiuk és a párja utaztak a Balaton felől Budapest irányába, majd megálltak tankolni.

Ezután a kocsi motorja leállt, majd kigyulladt és füstölni kezdett.

Videóra vették, ahogy István autója kiégett.
Fotó: videó / Blikk

Nagy lángoszlop lövellt ki a motortérből, de szerencsére még időben ki tudtak szállni. A kúton dolgozó férfi tucatnyi tűzoltókészüléket használt el, végül a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, de addigra már a fél kocsi megsemmisült

 – mondta a Blikknek István.

A kocsival már korábban is voltak gondok, István 2019-ben még márkaszervízbe is elvitte, de közölték vele, hogy minden rendben van az autóval.

Felfigyeltem a hírre, hogy akkoriban számos olyan kocsi égett ki, amelyek motorjainak megegyezett a sorozatszáma az enyémmel, ezért vittem szervizbe

 - mondta a férfi.

Tavaly nyáron kapott is egy levelet a gyártótól, hogy vigye vissza az autót, hogy kicseréljenek egy hibás alkatrészt, de az már ekkora porig égett.

István nem hagyta annyiban a történteket és ügyvédhez fordult. Nemrég keresetlevelet adtak be a bíróságra a gyártó, a BMW Németországgal szemben.

"Két egymástól független igazságügyi műszaki gépjármű szakértőt is felkértünk, hogy állapítsák meg a tűz keletkezésének okát. A szakemberek egyértelműen megerősítették a BMW által levélben kiküldött problémát, ami miatt az ügyfelem korábban bevitte a kocsiját átvizsgálásra" – magyarázta a lapnak dr. Gulyás Krisztián, István jogi képviselője.

István most hét és fél milliós kártérítést követel a bíróságon.