Ebben az Audiban már a kétzónás klímához is előfizetés kell

Audi A3
Vágólapra másolva!
Ráncfelvarráson esett át az A3-as, kapott egy terepes változatot, és több szolgáltatása mostantól csak havi díjért érhető el.
Vágólapra másolva!
Lágyhibrid benzinessel és kétliteres dízellel kezd a felfrissített Audi A3-as, a forró változatok és a plug-in modell később jönnek

A modellfrissítésnek köszönhetően szélesebb és laposabb lett az Audi A3-as hűtőrácsa, nagyobbak a szélső légbeömlők, amelyeket egy perem köt össze, a hátsó lökhárítóban a diffúzorbetét lett hangsúlyosabb. Aztán ott a szabadidő-autós körítésű változat, amely nem Allroad, hanem Allstreet néven érkezik.

Audi A3
Akár 19 colos kerékkel is lehet kérni a 3 centivel emelt hasmagasságú Allstreet verziót
Fotó: Audi

A receptet már ismerjük az Audi A1-esről: fényezetlen fekete és ezüstszínű betétekkel alakítják át a megjelenést, 

a felfüggesztéssel 15 mm-t, a nagyobb átmérőjű kerekekkel további 15 mm-t emelnek a hasmagasságon.

 Érdekes módon az első márkajelzés magassága nem változik, amíg a normál Audi A3 orrán a négy karika a hűtőrács-karosszéria határán található, a magasabb Allstreet változaton teljes egészében a hűtőrácsban kerül elhelyezésre.

Audi A3
Aki gyakran jár földúton, de valódi terepre nem merészkedik, jól járhat az Allstreettel
Fotó: Audi

Látványosabbak lettek a fényszórók, a LED és mátrix LED egységek felső részén 24-24 diódából áll össze a menetfény, az érintőképernyő menüjén keresztül 4-féle megjelenés közül lehet választani. Amíg a karosszéria külsején megszabadultak a krómtól, az utastérbe beköltözött némi csillogás a szellőzőrostélyoknál. Hátulról megvilágított szövetbetét kerül a műszerfalra – 30 színben pompázhat a hangulatvilágítás –, átalakították a DSG (S tronic) váltó kapcsolóját, már alapáron adják a háromküllős bőrkormányt és az első ülések közötti állítható könyöklőt. 

Audi A3
A belső minőségbe eddig sem lehetett belekötni, a kompaktok között még mindig az A3-as az etalon ebben a tekintetben
Fotó: Audi

Az érintőképernyő maradt 10,1 colos képátlójú, de gyorsabb lett a hardver, beszédvezérlést az Amazon Alexa szolgáltatás integrálásával oldották meg. 

Előfizetésért (1, 6, 12, 36 hónap vagy végtelen időtartam) lehet elérni a navigációt, a távolságtartó tempomatot, a kétzónás légkondit (alapesetben egyzónás), a fényszórósegédet.

 Elöl és hátul 2-2 darab USB-C csatlakozó szolgál kütyütöltésre.

Audi A3
Harmonikus a limuzin változat formája is, ennek a csomagtere 425 literes
Fotó: Audi

A felfrissített megjelenésű és Allstreet változattal kibővített Audi A3-as forgalmazása két motorral indul, az 1,5-ös lágy hibrid turbómotor és a 2,0 literes dízel is 150-150 lóerős, a váltó mindkettőnél hétfokozatú duplakuplungos automata. A benzineshez később hatfokozatú kézi kapcsolású váltó is elérhető lesz, ahogy más teljesítményű benzin- és dízelmotorok is. A második generációs plug-in hibrid hajtásra egészen 2024 végéig kell várnunk, azt nem árulták el, mikor lesz a forró változatok (S3, RS3) leleplezése.

Kapcsolódó cikkek: