Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Visszahozta a cápaorrot a BMW

Fotó: BMW / Enes Kucevic Photography
Vágólapra másolva!
A BMW Skytop tanulmány különleges tetőt kapott, de rajongóknak az orrkialakítás az igazán figyelemre méltó részlet.
Vágólapra másolva!
Fotó: BMW / BIRGIT BITTERMANN

Idén rögtön 2 tanulmánnyal is készült a BMW a Concorso d'Eleganza Villa d'Este eseményre, a motorkerékpár-rajongóknak a brutális R20-assal készültek, az autósokat pedig a Skytop nevű tanulmánnyal kényeztetik. Az egyedi karosszéria különlegessége egyrészt a névadó tetőszerkezet, de a márkahívők egy sokkal fontosabb részletre fognak odafigyelni: modern környezetben is működik a cápa orr.

Fotó: BMW

Szó szerint kihegyezték az orrot, nem csak felülnézetben ék alakú a hosszú orr, amelyet hangsúlyoznak a motorháztető szellőzőnyílásai, a hegyes koptató. A motorháztetőn induló központi osztás az utastér után folytatódik a hátsó részen, a befejezésnél a Z8-ast akarták megidézni – épp csak pár évtizeddel modernebbek és így keskenyebbek a lámpák. A modern BMW cápa nem agresszív, részben a monokróm, meleg színeknek és az egyébként lágy vonalaknak köszönhetően barátságos, vagy ahogy a gyár fogalmaz: folyékony, sportosan-elegáns és egyszerre atletikusan izmos a megjelenés.

Fotó: BMW

Ez illik ahhoz, hogy nem kőkemény sportkocsiról van szó, hanem egy utazóautóról, amelynél célhoz érve egyszerűen kiemelhetőek a tetőpanelok, leengedhetőek az oldalsó- és hátsó ablakok, és máris élvezhető a szabad autózás. A tető barna színe és a krómos-ezüst szín közötti átmenetet kézzel fényezte egy, a BMW dingolfingi gyárában dolgozó fényezőmester. Csukott tetővel egy kupé minden kényelmével szolgál a BMW Skytop, amelyet a BMW 8-as sorozat alapján valósítottak meg, ahogy arról az átkárpitozott, de felismerhető utastér árulkodik. Apropó kárpitozás, az üléseken és ajtókárpitokon a Budapesti stílusú cipők mintájára lyuggatott díszítést alkalmaztak a BMW szakemberei.
 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről