Coulthard: Idén nem lehet megverni Schumachert

Vágólapra másolva!
Kokó két éve ismerkedett meg a West-McLaren csapattal, akkor a magyar ökölvívó beült Olivier Panis mögé az egyik kocsiba, és ment néhány kört a Hungaroringen. Később Monte-Carlóban és a barcelonai autóbemutatón is összefutottak, s Mika Häkkinennel is ismeretségbe került a magyar sportember. Szerdán a budapesti éttermének megnyitóján a legnagyobb sztár David Coulthard volt.
Vágólapra másolva!


Hatalmas derültség kísérte azt a válaszát, amelyből megtudtuk, hogy életében nem volt szüksége arra, hogy saját pénzéből vásároljon autót. Jelenleg van egy Mercedes terepjárója és egy 500-as luxus Mercedese is, és egészen meggyőzően hatott a szájából a vallomás: ez idő szerint nem is vágyik másmilyen márkájú autóra.

Az éppen zajló 17. labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban azt mondta, nem valami nagy futballbarát, s például a minapi brazil-angol meccsen brit állampolgár létére inkább a dél-amerikaiaknak szurkolt. A magyarázat romantikus: barátnője - immár jó egy éve - egy szépséges brazil hölgy. "Ma boldog igazán a barátnőm!" - közölte Coulthard, arra célozva, hogy szerdán verte meg Brazília egy-nullára Törökországot a vébé-elődöntőben.

A Formula-1-es pilóta bevallotta, hogy az egyetlen közlekedési eszköz, melynek használata némi szorongással tölti el: a repülőgép. Ezen persze nincs mit csodálkozni, gondoljunk csak szerencsés kimenetelű légibalesetére.

Coulthard a héti végi, nürburgringi ütközését Juan Pablo Montoyával a "not a big deal" (nem nagy ügy) kategóriába sorolta. A következő, silverstone-i futam esélyesének is a pontversenyben fölényesen vezető Ferrari-istálló valamelyik pilótáját, Michael Schumachert vagy Barrichellót nevezte, utánuk a Williams versenyzőit rangsorolta, s csak őket követően a McLaren-Mercedest, azaz saját magát.

"Schumachertől nem lehet elvenni a világbajnoki címet, nekem csak a 2003-as idényben lehet esélyem a világbajnoki címre" - szögezte le David Coulthard, s még azt is kijelentette, hogy mindez nem pénzkérdés, hanem a tervező- és kutatógárdák közötti különbségé.

Ch. Gáll András

Ajánlat:

Kokó beállt a Boxutcába