Erdei technikai KO-val verte Saianit

Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt a leverkuseni bokszgálán a hetedik menetig felőrölte az olasz Massimiliano Saiani ellenállását és technikai KO-val megvédte a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú interkontinentális bajnoki címét.
Vágólapra másolva!

Az amatőrként világ- és Európa-bajnok magyar klasszis felkészülési nehézségei ellenére valamennyi menetben fölényben volt, magabiztosan bokszolt és kétség sem férhetett 16. profi sikeréhez. Erdei továbbra is százszázalékos a hivatásosok között, a mostani volt a 12. KO (illetve TKO)-győzelme.

Az amerikai Zab Judah megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) kisváltósúlyú bajnoki címét, miután legyőzte az eddigi bajnok DeMarcus Corley-t. A Las Vegas-i gálán megrendezett mérkőzésen Judah hamar fölénybe került, a harmadik menetben padlóra is küldte ellenfelét, és végül megosztott pontozással nyerte meg a 12 menetes összecsapást. Két pontozó egyformán 115-112 arányban őt látta jobbnak, míg a harmadik - meglepetésre - ugyanilyen különbséggel a címvédőnek adta a meccset.

Az amerikai Vivian Harris megvédte a Boksz Világszövetség (WBA) kisváltósúlyú címét, miután legyőzte kihívóját, a francia Souleymane Mbayét. Harris a Las Vegas-i gálán megrendezett összecsapáson végig irányított, és a 12 menet után egyhangú pontozással nyert.

A nicaraguai Ricardo Mayorga is megvédte a Boksz Világtanács (WBC) és a Boksz Világszövetség (WBA) váltósúlyú bajnoki címét, miután pontozással legyőzte kihívóját, az amerikai Vernon Forrestet. A szintén Las Vegasban megrendezett mérkőzésen Mayorga amérkőzés elején lerohanta ellenfelét, és ez a második, illetve a harmadik menetben már meghozta a kívánt eredményt. Fölénye már-már nyomasztó volt, de a hatodik menetben, a mérkőzés felénél lassulni látszott, így Forrest végig tudta küzdeni a 12 menetet. Mayorga végül két pontozónál 115-114, illetve 116-112 arányban nyert, a harmadik 114-114-gyel döntetlenre hozta az összecsapást.