Az oldal megtekintéséhez JavaScript1.1 szükséges. Ajánlott böngésző: Internet Explorer5.0-.


David Coulthard
Névjegy

KO-KO
Névjegy

Kovács Ági
Névjegy
Képgaléria

Erdei Zsolt
Névjegy
Képgaléria
Klubjaink

Német labdarúgás – Bundesliga Klub

Angol labdarúgás – Premiership Klub

Forma-1 klub

Csollány aranyérmes a tornavébén

A sydneyi olimpiai bajnok, Csollány Szilveszter aranyérmet szerzett gyűrűn a  torna-világbajnokságon, szombaton Debrecenben.

Csollány a gyűrű verseny selejtezőjében és a középdöntőjében is a címvédő bolgár Jordan Jovcsev mögé szorult, ám a szombati döntőben a magyar versenyző mutatta be a legjobb gyakorlatot. A nyolcas fináléban Csollányt másodikként szólították, s kifogástalanul sikerült produkciójára 9,725 pontot kapott a bíróktól.

Jovcsev hatodikként következett, s a bolgár tornász ezúttal több apró hibát is elkövetett - többek között a leérkezése sem sikerült tökéletesre. Teljesen jogos volt, hogy a pontozók Csollány mögé sorolták, mégpedig 9,675-del. A harmadik helyen az olasz Morandi (9,650) végzett.

"Ma este nagyon jó érzés volt magyarnak lenni a világbajnokságon. Mindenkinek köszönöm a biztatást!" - szólt a Főnix csarnokot teljesen megtöltő, 6000 fős közönséghez Csollány Szilveszter.

A további döntők legnagyobb szenzációja felemáskorláton született, a szeren 1995 óta minden világversenyt megnyert orosz Szvetlana Horkina kétszer is leesett, s 7,387-del csupán hetedik lett. A győzelmet az amerikai Kupets (9,550) szerezte meg.

A másik szombati női döntőben, ugrásban az olimpiai bajnok orosz Zamolodcsikova (9,443) győzött. A férfiaknál a lólengést a román Urzica (9,750) nyerte, talajon a román Dragulescu (9,712) bizonyult a legjobbnak.

A férfi ugrás, korlát és nyújtó döntőjére, valamint a női gerenda és talaj fináléjára vasárnap kerül sor a Főnix csarnokban. A programban egyetlen magyar versenyző lesz érdekelt, ugrásban Gál Róbert.

Férfiak, gyűrű, világbajnok: Csollány Szilveszter (Magyarország) 9,725
2. Jordan Jovcsev (Bulgária) 9,675
3. Matteo Morandi (olasz) 9,650

Fábik Tibor

[origo]

Korábban:
Csollány és Gál döntős a tornász-vébén
BOXUTCA étterem, kávéház - 1065 Budapest, Bajcsy Zs. út 21.
tel.:354-1444 - e-mail:foglalas@box-utca.hu


Családi mulatság

Vállalati rendezvények

A 354-1444-as telefonszámon, vagy e-mailben!Aktuális étlapunk