Halhús fogyasztással a béldaganatok ellen

hal
A rendszeres halfogyasztás jótékony hatással van a béldaganatok leküzdésében egy friss kutatás szerint
Vágólapra másolva!
Javíthatja a béldaganatban szenvedő betegek túlélési esélyeit az omega-3 zsírsavakban gazdag halak - mint például a tonhal és a lazac - fogyasztása egy szerdán közzétett kutatás eredményei szerint.
Vágólapra másolva!

A vizsgálat erős összefüggést mutatott ki a magasabb omega-3 zsírsavbevitel és az alacsonyabb halálozási kockázat között. A kutatáshoz több mint 170 ezer amerikai adatait vették számba, közülük 1659 páciens küzdött bélrákkal.

A halfogyasztás jótékony hatással van a béldaganatok gyógyulására

A Gut című brit tudományos lapban közzétett eredmények szerint azok, akik napi szinten legalább 0,3 gramm omega-3 zsírsavat fogyasztottak a diagnózis felállítása után,

41 százalékkal magasabb eséllyel élték túl a betegséget,

mint azok, akik 0,1 grammnál is kevesebbet.

A rendszeres halfogyasztás jótékony hatással van a béldaganatok leküzdésében egy friss kutatás szerint Forrás: AFP/hemis.fr

"Amennyiben az eredményeket más kutatások is képesek megismételni, a magasabb omega-3 zsírsavbevitel segítheti a béldaganatos betegek életének meghosszabbítását" - fogalmaz a tanulmány, amely szerint elsőként sikerült szélesebb populáció adatait figyelembe véve bizonyítékot nyújtani a halakban található omega-3 zsírsavak lehetséges jótékony hatásairól a béldaganatos megbetegedések esetében.

Másban is fontos szerepet játszik az omega-3 zsírsav

Ugyanakkor felhívják a figyelmet a további vizsgálatokra szükségességére is annak kizárásához, hogy nem véletlen egybeesés vezetett az eredményekhez, és az omega-3 valóban hozzájárult a túlélési esélyek növekedéséhez.

Az omega-3 zsírsav fontos szerepet játszik a növekedésben és az agyi funkciók egészséges működésében,

de termelésére az emberi test nem képes. Bevitele zsíros halak és más tengeri élőlények, valamint bizonyos növények és növényi olajok fogyasztásával lehetséges.