Vágólapra másolva!
Az Ausztrál Nagydíj időmérője nagyon rosszul sikerült Lewis Hamiltonnak, a hétszeres viágbajnok csupán a 11. rajtkockából indulhat a vasárnapi futamon. A német istálló csapatfőnöke, Toto Wolff elismerte, hogy valami nem stimmel az autóval, és azon kell dolgozniuk, hogy megoldják a problémáikat.

Wolff dühös, egyre nagyobb bajban Hamilton és a Mercedes

Finoman szólva sem sikerült jól a Mercedes számára a szombati időmérő, Lewis Hamilton már a Q2-ben búcsúzott és csak a 11. helyről rajtolhat vasárnap. Csapattársa, George Russell legalább megszerezte a 7. rajtkockát, de nagyon úgy tűnik, hogy a Red Bulltól és a Ferraritól is fényévekre van jelenleg a német csapat. Toto Wolff csapatfőnök szerint nincsenek kifogások erre a teljesítményre és muszáj lesz mielőbb megtalálniuk az okokat.

Toto Wolff
Toto Wolff csalódott a Mercedes teljesítményében
Fotó: AFP (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)

"Csalódást keltő a teljesítmény, mert a szabadedzésen még egy tizeden belül voltunk.

A körülmények ott egy kicsit mások voltak, de nincs kifogás, egy olyan autónk van, ami nehezen vezethető és könnyedén kicsúszhat a teljesítményablakból" - mondta a kvalifikációt követően Wolff.

Már magamra is dühös vagyok, olyan régóta mondom ezt, de folytatjuk a munkát és próbálunk javulni.

Nem azért történnek ezek, mert nem próbálkozunk, de ez jelenleg nem elég. Az aerodinamika, a mechanikus alkatrészek és a gumik közötti interakció nem működik. Nem egy problémánk van, de le kell szegnünk a fejünket és dolgozni" - tette hozzá a Mercedes főnöke, aki szerint illúzió, hogy rövidtávon közeledjenek a Red Bullhoz, ugyanakkor próbál hinni abban, hogy ennél többre képes az autójuk.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.