Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz a vakbélgyulladás miatti műtétjét követően két héttel már rajthoz akar állni az Ausztrál Nagydíjon. Azonban a spanyol pilóta szerint nem hülye, be fogja ismerni, ha mégsem áll még készen az F1-es visszatérésre.

Carlos Sainz Jr.: Nem vagyok hülye

Forma-1, Bahreini Nagydíj, 2024, Carlos Sainz, Ferrari
Carlos Sainz indulhat Melbourne-ben, de nem biztos, hogy végig is csinálja a hétvégét
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Carlos Sainz Jr. az Ausztrál Nagydíj sajtónapján elismerte, még nincs szászszázalékos állapotban, miután két héttel ezelőtt Szaúd-Arábiában kivették a vakbelét. 

Azonban továbbra is bízik abban, hogy tud vezetni a hétvégén, annak ellenére, hogy a műtétje óta nem vett részt szabadedzésen és a maranellói szimulátort sem használta.

A Motorsport beszámolója szerint Sainz azt tervezi, hogy pénteken Melbourne-ben a szabadedzésen vezetni fogja az SF-24-est, és átállítja az öveket, hogy jobban érezze magát, ezt követően fogja kiértékelni az állapotát, valamint az FIA is ellenőrizni fogja a felépülését.

A Dzsiddában a helyére beugró Oliver Bearman is ott van a Ferrari csapatával és tartalékként készen áll a bevetésre, ha pedig nem lesz szükség erre, akkor a Forma-2-ben fog rajthoz állni a 18 éves tehetség.

„Az alapján ahogy mozgok, és amilyen gyakorlatokat végzek az edzőteremben, minden azt 

jelzi, hogy alkalmas vagyok arra, hogy autóba üljek és megpróbáljam. De nyilván nem vagyok hülye: ha holnap nem érzem jól magam, én leszek az első, aki felemeli a kezét és azt mondja, szükségem van még két hétre a következő versenyig.

 Ez az FIA-val közös tervünk. Holnap lesz egy újabb kontroll az FIA-val, és figyelemmel kísérik az állapotomat. Én vagyok az első, aki nem akar fájdalmat, szenvedést, és nem akarom tovább rontani a helyzetet. Szóval nem vagyok hülye. Nagyon világosan meg fogom mondani, hogyan érzem magam” – mondta Sainz, majd elmondta, hogy napról napra jobban érzi magát, minden egyes nap sokat fejlődök.

Igaz, hogy az első hét kemény volt, sok időt töltöttem ágyban és lábadoztam, ilyenkor az ember sötétebbnek látja a dolgokat. De aztán a második hétre nagyon felgyorsult a felépülés, és elkezdtem sokkal jobban érezni magam. Szóval bízom benne, hogy holnap be tudok pattanni az autóba és jól fogok teljesíteni. Egy nagyon erős felépülési tervet állítottam össze az első napról kezdve, amikor hazérkeztem, hogy készen álljak erre a versenyre, és holnap autóba ülök és meglátjuk, hogy érzem magam. De pozitív a hozzáállásom.”

A pozitív jelek ellenére Sainz is tudja, csak akkor fog kiderülni, mennyire áll készen a visszatérésre, amikor pénteken kigurul az első szabadedzésre az Albert Parkban. Az elmondása szerint a probléma az, nem tudja, hogyan fog megbirkózni ezzel a teste.

"Amíg nem ülsz F1-es autóba és nem érzed az erőhatásokat, addig ezt lehetetlen megmondani” – magyarázta. - Azt tudom, hogy ma sokkal jobban vagyok, mint tegnap, és tegnap sokkal jobban voltam, mint két napja. Ez a fejlődés biztató és pozitív vagyok, aztán majd meglátjuk, hogyan érzem magam” – zárta a spanyol.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.