Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIValamilyen nehezen megmagyarázható okból az idei évben számos hollywoodi filmstúdió döntött úgy, hogy filmre viszi egy közel 2500 évvel ezelőtt élt makedón uralkodó életét. A történelem első valódi világbirodalmát létrehozó Nagy Sándor élete és munkássága hirtelen az amerikai filmipar legnagyobbjainak fókuszába került.

Az utóbbi hónapokban szinte minden jelentősebb rendező és színész neve felmerült az alig harminc éves korában meghalt hódítóval kapcsolatban. A helyzet ma sem sokkal világosabb, ám néhány lehetséges szereposztás már elég meggyőzőnek tűnik.

A Moulin Rouge rendezője, Baz Luhrmann szinte biztosan rendezni fog egy Nagy Sándor-variációt, és a jelek szerint egyre valószínűbb, hogy ebben a filmben az a Leonardo DiCaprio kap majd főszerepet, aki már forgatott egyszer az ausztrál rendezővel annak 1996-os Rómeó és Júlia-adaptációjában. Bonyolítja a helyzetet, hogy DiCapriót neve korábban egy "másik" Nagy Sándor szerepében is felmerült, akit rendezőként Martin Scorsese dirigált volna. A jelenlegi helyzet szerint ennek az együttműködésnek már igen kicsi az esélye, ám Scorsese végül megkaphatj a Luhrmann-film produceri székét.

Mozimánia!!!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=32454

Leóéktől függetlenül készül gőzerővel saját Nagy Sándorjára Oliver Stone, aki állítólag már hét éve dolgozik a makedón megfilmesítésén. Ennek a produkciónak a címszereplője egy ifjú ír reménység, Colin Farrell lehet. Ennek a választásnak az adja a pikantériáját, hogy Farrell azzal a Tom Cruise-zal játszott együtt a Különvélemény című filmben, akinek a neve szintén felmerült a lehetséges Nagy Sándorok között.

Úgy tűnik, a két sztárrendező közül Luhrmann készülhet el először, mivel az ő filmjének forgatása már 2003 elején megkezdődhet Marokkóban. A választás azért esett az észak-afrikai országra, mert VI. Mohammed király vállalta, hogy saját hadseregének 6000 katonáját adja kölcsön a csatajelenetek látványosabbá tételéhez.

Nem hiányzik otthonról?
Rómeó és Júlia-DVD

Korábban:
Három nagyágyú is Nagy Sándorról forgat