Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Hetvenezer Jedi él Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Összesen hetvenezer válaszoló, a népesség 0,37 százaléka mondta azt Ausztráliában a legutóbbi vallási adatfelvétel alkalmával, hogy az "Erőben hisz". Chris Brennan, az Ausztrál Star Wars Szövetség elnöke úgy reagált a hírre, hogy a hetvenezer Jediből csupán ötezren lehetnek, akik a "kemény maghoz" tartoznak, és elkötelezetten vallják a Jedi hitet. A többség Brennan szerint valószínűleg nem gondolta egészen komolyan a választ. Nem úgy köszöntik egymást például "az erő legyen veled"-del, mint a Star Wars Szövetség tagjai.

Az Ausztrál Star Wars Szövetség oldalahttp://www.starwalking.net/links.shtml

"Ötvenezer rajongó feltehetőleg azt gondolta, "igen, Jedinek vallom magam a poén kedvéért", és úgy tizenötezren írták be a kérdőívbe a Jedi vallást, csak hogy a kormányzatot bosszantsák."- vélekedik az ausztrál klub elnöke.

2001-ben egyébként egy e-mail terjedt világszerte az interneten, melyben tízezer ember nyilvánította ki, hogy a Jedi hithez tartozónak vallják magukat, és követelik, hogy tegyék azt hivatalos vallássá. Az ausztrál Statisztikai Hivatal akkor nem fogadta el a követelést. Igy a Jedi vallásban hívők a hivatalos statisztikában sok más különlegességgel együtt csupán az "egyéb" kategóriát növelik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről