Zellweger és Zeta-Jones párbaja a Chicagóban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Chicago című musical az 1920-as évek klasszikus gengszter-világában játszódik, de kivételesen nem a férfi, hanem a női bűnözők körében. A bestiális gyilkosok lokálokban lépnek fel énekes-táncos produkcióikkal, amellyel népszerűségre törekszenek. Ezt aztán a bíróságon kamatoztatják az enyhébb ítélet érdekében. Bob Fosse - minden idők egyik leghíresebb musical-koreográfusa, a Cabaret és a Mindhalálig zene rendezője - ezúttal íróként jegyzi a Chicago-t, mely évek óta jelen van a világ musical-színpadain.

Bob Fosse honlapjahttp://www.fossethemusical.com/A Chicago Broadway-előadásának honlapjahttp://www.chicagothemusical.com/indexl.html#

1996-ban mutatták be a Broadway-en, 1998-ban a West Enden, majd számos nagyvárosban (többek között Bécsben, Moszkvában és a budapesti Madách Színházban). Mindenhol azonos (vagy legalább alapjaiban megegyező) koreográfiával és vizuális megjelenítéssel. A produkció hatalmas sikert aratott, ezért a mai napig műsoron tartják a színházak. Magától értetődött, hogy készül belőle filmváltozat is.

Forrás: MTIMiután a Moulin Rouge című film újra bebizonyította, hogy a musical megél a vásznon és még a 21. században is érvényes lehet, megkezdődtek a Chicago filmváltozatának előkészületei. A két női főhős szerepét - az egymással viaskodó Roxie-t és Velmát - Catherine Zeta-Jones és Renée Zellweger kapta meg, a szívtipró ügyvédet pedig Richard Gere alakítja. Egy kisebb szerepben feltűnik Lucy Liu is.

Catherine-Zeta Jones régóta tervezi, hogy énektudásával meglepi a közönséget. Egy albumra való számot fel is énekelt már stúdióban, a lemez azonban sosem jelent meg. Renée Zellweger viszont most először birkózik meg énekes feladattal, ráadásul mindjárt egy kimondottan nehéz musicalben. A Chicago ugyanis nemcsak kiváló énekhangot és technikát igényel, de legalább ilyen megalapozott tánctudást is.

A Bridget Jones naplója színésznőjének ez komoly kihívást jelentett, és aggódott is, hogy megfelelően felkészült-e a szerepre. Kolléganője, Catherine Zeta-Jones munkáját figyelve egyre több gátlás fejlődött ki benne. "Egyszerűen elképedtem. Leesett az állam. 30 percig beszélni sem tudtam. Csak ültem elképedve a sarokban és bámultam. Hihetetlen erővel tört ki belőle a hang. Én hozzá képest csak egy kis nyöszörgő egérke voltam. És mindemellett még gyönyörű is volt" - nyilatkozta.

A Chicago hősnői igazi dívák. Zellweger dolgát ez külön megnehezítette, hiszen ilyen szerepkörben még prózai filmben sem mutatkozott. Meg kellett tanulnia a klasszikus vamp jelmezeiben mozogni, aminek nehézségeivel most szembesült először: "Minden tiszteletem azoké, akik úgy tudnak magas sarkú cipőben lesétálni egy lépcsőn, hogy közben nem néznek maguk elé. Isten végül engem is megsegített, így sikerült lejutnom a lépcső aljáig."

A Chicago című film honlapjahttp://www.miramax.com/chicago/index.htmlA Chicago trailer-jehttp://us.imdb.com/Trailers?0299658

A Chicago előzetesét meg lehet nézni az interneten, és a filmre sem kell már sokáig várni. Amerikai premierjét december 27-ére tűzték ki, Európába pedig 2003. első felében érkezik.

Gy. D.