Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Németh Kristóf némaságra kényszerült

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

"Halló, halló! A hangszálproblémáim miatt előreláthatólag december 13-ig nem beszélhetek és nem is dolgozhatok, így önnek is csak sms-ben tudok választ küldeni. Köszönöm a megértését!" . így szól mostanában Németh Kristóf üzenetrögzítője. A színésznél pár napja hangszálödéma lépett fel, melynek folytán hallgatásra kényszerült.

"Legtöbbször megerőltetés, gyakori ordibálás miatt alakul ki - magyarázza doktor Földvári László. - Nincs szükség műtéti beavatkozásra, a legjobb gyógymód a pihenés. Napokig nem, vagy csak suttogva szólalhat meg a beteg.

Kristóf helyett ezért barátnője, Kövendi Zsófia válaszol az érdeklődőknek: "Kézzel-lábbal magyaráz, esetleg ír. Ha nem értem meg, akkor tapsol és toporzékol" - meséli nevetve. Az írás valóban beválik, ezért a Barátok közt Kertész Gézája e-mailben adott interjút a Blikknek.

"Két évvel ezelőtt, az Alföldi Robi rendezte Schiller: Haramiák című előadásban szerepem szerint lelőttek, mire én üvöltöttem egy hatalmasat. Az egyik előadáson a kiabálás után nem tudtam többet megszólalni. Az akkori hangszálbevérzés spontán meggyógyult, rendbe jöttem." Úgy tűnik, azóta viszont érzékenyebbek lettek a hangszalagjai, mert Németh Kristóf a sorozat keddi forgatásán tudott utoljára megszólalni.

Így folytatja az élménybeszámolót: "A hangszálödéma klasszikus színész-betegség. Orvosom és szervezetem kényszerpihenőre küldött: egy hét pihenés és teljes némaság. Azért nem lenne teljes a kép, ha nem vallanám be, hogy szórakoztat is a hallgatás. Egyrészt az eddiginél lényegesen több időm marad a gondolkodásra, tervezésre; másrészt vicces, ahogyan a 'beszélők' viszonyulnak hozzám. Egyre jobban tisztelem a pantomimművészeket, és lassan megtanítom a környezetemet szájról olvasni. És még valami: teljesült rég óhajtott vágyam, és végre teljesen kialhattam magam!"

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről