Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

Kathy Bates csodával határos módon került a filmbe - állítja Harry Gittes producer -, mivel a színésznőt éppen akkor két másik produkcióba kérték fel, ráadásul színészsztrájk volt készülődőben. Végül sikerült elérniük, hogy Kathy Bates játssza Warren Schmidt leendő vejének anyját a Schmidt történeté-ben. A színésznő elolvasta a forgatókönyvet, és onnantól kezdve ragaszkodott ahhoz, hogy ő alakítsa Roberta Hertzel figuráját. A filmbéli hölgy nagy hatással van a Jack Nicholson alakította Warrenre annak ellenére, hogy Roberta szókimondása és harsány jelleme újra és újra megbotránkoztatja.

Nézze meg Schmidt történetét az [origo] filmklubban!/szorakozas/filmklub/20030327nyerjen.htmlA film hivatalos magyar nyelvű honlapjahttp://www.cinematrix.hu/honlapok/schmidttortenete/

Kathy Bates nem csak a kollégák társaságát élvezte, de szívesen részt vett Roberta otthonának kialakításában is. A lakásban kedvenc színei, a narancs és a vörös dominálnak, és a hárfa sem véletlenül került a szoba közepére, a színésznő ugyanis szabadidejében gyakran játszik a hangszeren.

Kathy Bates ma is játszik a Broadwayn, de kezdőként Washingtonban és a louisville-i Actors Theatre-ben játszott. Első filmszerepét 1990-ben, a Tortúrá-ban alakította a hátborzongató Annie Wilkes szerepében, és meg is kapta érte a legjobb női főszereplőnek járó Oscart. Játszott a Titanic, a Dolores Clairborn és a Sült zöld paradicsom című filmekben, ez utóbbival egy Arany Glóbusz-jelölést is kiérdemelt.

1999-ben Oscarra és Arany Glóbuszra is jelölték Libby Holden megformálásáért Mike Nichols A nemzet színe-java című filmjében. Ugyanebben az évben rendezte első filmjét, Sam Shepard, Judy Davis és Bebe Neuwirth főszereplésével. A film több Emmy-jelölést is kapott, ezek egyikét a legjobb rendezésért. Több színvonalas tévéfilmben is szerepelt, ezek közül a The Late Shift című HBO-filmben nyújtott alakításával több nívós díjat, többek között egy Arany Glóbuszt nyert el. A Homicide, Oz és a Sírhant művek című televíziós sorozatokban rendezőként vett részt. Az Entertainment Weekly a kilencvenes évek huszonöt legnagyobb színésznője közé sorolta. Kathy Batest a Schmidt története című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről