Vágólapra másolva!
A Star Wars-rajongók kitartó kutatása meghozta gyümölcsét: ráakadtak egy weboldalra, mely vélhetően a most készülő, utolsó Star Wars-epizód munkacímét fedi fel. E szerint Lucas az új alkotással a klasszikus trilógiára utal vissza, egyúttal pedig keretbe foglalja a hat epizódot.
Vágólapra másolva!

A TheForce.net rajongói weboldal szerint a Lucasfilm Ltd. bejegyeztette a most készülő, utolsó Star Wars-epizód domainnevét, mégpedig oly módon, hogy a külvilág felé a Register.com tűnik a domain tulajdonosának. E szerint tehát a harmadik rész címe Revenge of the Sith. Mivel más források is úgy tudják, hogy a készülő 3. epizód forgatókönyveinek egyik példányán feltűnt ez a cím, valószínű, hogy vagy a film munkacíme, vagy akár a végleges változat.

Persze az is előfordulhat, hogy Lucasék éppen így akarják félrevezetni a cím után nyomozókat, hiszen álcímeket A klónok támadásá-nak forgatása közben is bejegyeztek.

Ugyanakkor ez a cím jól kapcsolná össze a két trilógiát. Annak idején először a Revenge of the Jedi (A Jedi bosszúja) lett volna a hatodik rész címe, Lucas később ezt változtatta meg Return of the Jedi-ra (A Jedi visszatér), azzal az indokkal, hogy egy Jedi nem bosszúálló. Most viszont alkalma nyílna újra bevetni ezt a régi elnevezést, amivel egyrészt utalna a klasszikus trilógiára is, másrészt keretet adna a hat filmnek, melynek első fele a Sith felemelkedéséről, a másik fele a Jedi rend visszatéréséről szól.

Forrás: Solaria