Vágólapra másolva!
Az elmúlt hétvégét Tarantino vitte, akinek új filmje, a Kill Bill Amerikában és Budapesten is nagy sikert aratott. A tengerentúlon 22,7 millió dollárt gyűjtött a premiert kövő napokban, Magyarországon pedig 2 millió forintot a premiert megelőzően! 
Vágólapra másolva!

Nyolc év alatt felnő egy generáció, amelyiknek még minden új - gondolná az ember. A magyar mozik közönsége azonban rácáfol erre. A Bad Boys című amerikai akció-vígjáték első részét még 1995-ben adták, és akkor meglepő sikert aratott. A folytatással mégis vártak majdnem egy évtizedet, és úgy tűnik, az emberek nem is felejtettek. A Bad Boys 2 - Már megint a rosszfiúk Amerikában már visszahozta az árát, most Európán a sor. Magyarország pedig kitett magáért: Will Smith és Martin Lawrence frissen bemutatott komédiája a hétvége legnézettebb alkotása volt, és máris csaknem 28 millió forintot kasszírozott.

Az Amerikai pite-sorozat (mely jóval fürgébben ontotta az újabb és újabb fejleményeket) még mindig tartja magát az élvonalban, amire csakis az lehet a magyarázat, hogy akik már látták, jó híreket terjesztenek róla. Az esküvő ezen a hétvégén átlépte a 100 milliós határt, és aligha tartunk még a bevételi végeredménynél.

Harmadikként egy frissen bemutatott, sokat dicsért alkotás végzett: Az olasz meló. Az igényesen elkészített krimi vélhetően megmarad egy réteg kedvencének, az első napokban ugyanis csak 12 ezren nézték meg. A magyar közönség fogékonyabb a harsány humorra, a fantáziavilágban játszódó, kicsavart mesékre, erre utal A szövetség és a Minden6ó továbbra is előkelő pozíciója. Az olasz meló-hoz hasonlóan kifinomult krimi, Ridley Scott Trükkös fiúk című rendezése ezen a héten már csak 3500 nézőhöz jutott el.

Váratlan sikert produkált Quentin Tarantino legújabb munkája, a Kill Bill, melyet hivatalosan még be sem mutattak. Az elővetítések jegyáraiból befolyt 2 millió forint igazi kasszasikert vetít előre.

A premierfilmek közül az idős francia mester, Eric Rohmer filmje bukott a legnagyobbat: még az első húsz közé sem került be. Az Egy Hölgy és a herceg e szerint még a művészmozik közönségének érdeklődését sem keltette fel. Ennek talán a csütörtök óta tartó Titanic filmfesztivál is oka, mely négy mozi - köztük három művészmozi - termeit uralja.