Vágólapra másolva!
A Premier magazin minden idők száz legeredetibb filmkarakteréről készített listát. A rangsorban - amelynek összeállításában elismert amerikai filmes szakemberek segédkeztek - Francis Ford Coppola 1972-es klasszikusa, a Keresztapa címszereplője vitte el a pálmát.
Vágólapra másolva!

Vito Corleone, a hírhedt maffiavezér szerepét két nagyszerű színész is életre keltette: habár a lista szerint az első részben brillírozó Marlon Brando az igazi Don, a 1974-es második részben játszó Robert De Niro is Oscart kapott alakításáért.

A Top 10-ben olyan illusztris társaság jött össze, mint például az Elfújta a szél szerelmes hősnője, Scarlet O'Hara, vagy a filmtörténelem egyik legudvariasabb sorozatgyilkosa, Norman Bates a Psycho-ból. Itt van még az elegáns szuperkém, James Bond, az állandóan csacsogó, érzelmileg instabil Annie Hall, vagy a lasszós régész, minden ereklyék felkutatója, Indiana Jones. A nyáladzó idegenekkel küzdő kemény hölgy, Ellen Ripley a nyolcadik helyre futott be, és még A Gyűrűk Ura animációval megtámogatott hőse, a torz Gollam is befért a legjobb tízbe.

A lista további része is hasonlóan érdekes karaktereket tartogat: rögtön a második tízben ott van Randle McMurphy, a Száll a kakukk fészkére ápoltja, akit az egyik leghíresebb kannibál, Hannibal Lecter követ. Itt van a még a szegények támogatója, Robin Hood, valamint az Óz, a csodák csodájá-ban hazafelé tartó kislány, Dorothy Gale is. Őket követi Travis Bickle, az álmatlanságban szenvedő taxisofőr, majd a kedves földönkívüli, E. T. Itt döngeti a mellét King Kong, és gonoszkodik az állandóan kisujját szopogató Doktor Genya, Austin Powers esküdt ellenfele is.

A lista további részében feltűnik még Kalifornia jelenlegi kormányzója, a Terminátor, mellette fut el a kedves visszamaradott, Forrest Gump, miközben rágyújt agyonnyomorított cigarettájára az olajos-atlétás John McClane, a Drágán add az életed nyomozója. A lista legvégére még felkapaszkodott az állati nyomozó, Ace Ventura is, míg a 100-as rangsort a mindenkit átverő álnyomorék, a Közönséges bűnözők Verbal Kintje zárja.