Vágólapra másolva!
Amikor a közeljövőben bemutatandó nagyszabású film, a Trója női főszerepét elnyerte, a 28 éves szépségnek jóformán a nevét sem tudta senki. A helyzet azonban garantáltan változni fog.
Vágólapra másolva!

A németországi Hildesheimból származó Diane Kruger eredetileg balett-táncosként dolgozott, méghozzá nem is akárhol, hanem a londoni Royal Ballet társulatában. Egy sérülés aztán derékba törte karrierjét, ekkor visszatért szülőhazájába, és modellkedni kezdett. Amikor színészkedéssel kezdett kacérkodni, Luc Besson javaslatára átköltözött Párizsba. A hazai mozirajongók a nemrégiben bemutatott Fék nélkül című akciófilmből emlékezhetnek rá.

A Brad Pitt, Eric Bana és Orlando Bloom neve által fémjelzett szuperprodukcióhoz szinte a teljes ismeretlenségből választotta ki a szintén német illetőségű Wolfgang Petersen rendező. Heléna - a világtörténelem leggyönyörűbbnek tartott asszonya - szerepét olyan Oscar-díjas szupersztárok orra elől halászta el, mint Julia Roberts és Nicole Kidman.

"Diane nemcsak lélegzetelállítóan gyönyörű, de egyszerre tehetséges színésznő és hihetetlen érzelmi gazdagsággal megáldott ember" - nyilatkozott róla Petersen.

Krugert több mint 2000 jelentkező közül választották ki a szerepre. A válogatás négy hónapig tartott.

"Sokan azt gondolják majd, hogy én voltam a jó választás a szerepre, míg sokan biztos húzzák majd a szájukat" - mondta a színésznő a People magazinnak adott nyilatkozatában, amely a világ legszebb emberei közé választotta a hölgyet.

Míg az Íliász-ban megénekelt csata jeleneteinek felvételéhez a férfiszínészeknek kőkemény edzésen kellett átesniük, majd reggeltől estig forgatniuk a forróságtól vibráló mexikói sivatagban, Krugernek inkább érzelmi oldalát kellett kidomborítania.

Forrás: Intercom
Trója - Orlando Bloom és Diane Kruger

"Félelmetes volt" - vallotta be. "Nem azért, mert azt hittem, hogy nem fogom tudni eljátszani a szerepemet, de tartottam tőle, hogy nem leszek majd olyan hiteles a vásznon, mint azok az emberek, akik már évek óta a szakmában vannak."

Hollywood azonban bizakodó vele kapcsolatban, s máris forgatókönyvekkel árasztják el. A Trója munkálatainak befejeztével máris két további filmen dolgozik, a novemberben bemutatásra kerülő Wicker Park című romantikus thrillerben, Josh Hartnett partnereként, majd a National Treasure című kalandfilmben, ahol Nicolas Cage és Harvey Keitel oldalán tűnik majd fel.

National Treasure - Diane Kruger és Nicolas Cage

A szőke színésznő elmondta, a kasszasikerek mellett szeretne megmaradni a francia és angol nyelvű független filmeknél is.

"Bármit megtennék egy szerepért, szinte bármit" - mondta Diane. "A színészet jóval több annál, mint hogy az ember szép egy filmben."