Vágólapra másolva!
Amikor megolvad az aszfalt, és az ember az árnyékban is alig kap levegőt a hőségtől, jó, ha van egy-egy jó film, amely egy rövid időre a mozik légkondicionált nézőterébe csábíthatja az embert.
Vágólapra másolva!

Rendező: Wolfgang Petersen
Szereplők: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Sean Bean, Brian Cox, Peter O'Toole, Brendan Gleeson, Saffron Burrows, Julie Christie
Néznivaló: Képek a filmből | Hivatalos honlap | Előzetes
Mozibemutató: 2004. május 13.

A Gladiátor után az ókori filmek divatja is fellángolt, ezt mi sem bizonyítja fényesebben, mint az a tény, hogy csaknem egyszerre forgatták le Colin Farrell és Angelina Jolie főszereplésével a Nagy Sándor életét bemutató Alexander-t és a Trója című megafilmet. A legmodernebb technikát és a legaprólékosabb díszleteket felvonultató filmet szupersztárok egész hada emeli ki a tucatfilmek közül. A rendezés a Vírus-t is jegyző Wolfgang Petersen nevéhez fűződik.


A Homérosz történetét feldolgozó filmben az Orlando Bloom által megszemélyesített Párisz herceg elrabolja Helénát - Diane Kruger alakításában, akit a mozikban most látható Fék nélkül című akciófilmben is láthatnak az érdeklődők - Meneláosz spártai király feleségét. A herceg tette egymás ellen fordítja Tróját és Spártát, s megkezdődik a tíz évig tartó háborúskodás. A legendás trójai harcost, Hektort a Hulk főszereplője, Eric Bana kelti életre, míg Akhilleuszt Brad Pitt formálja meg. A filmben feltűnik még A Gyűrűk Ura Boromirját játszó Sean Bean, a hétszeresen Oscar-díjra jelölt és életműdíjjal jutalmazott Peter O'Toole és A kör-ben látható Brian Cox is.