Vágólapra másolva!
Közel másfélszer annyi látogatót vonzott a hétvégi Moziünnep nevű rendezvény, mint amennyire a szervezők számítottak. A négynapos esemény során 2,5-3-szor annyian váltottak jegyet a filmszínházakba, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.
Vágólapra másolva!

Az ország legnagyobb mozijában, a 14 termes Palace Westend moziban közel 11 500-an jártak, ami a tavaly ugyanekkor mért nézőszám négyszerese, a Camponában ugyanígy közel hatszor annyian néztek filmeket. Jeleskedett a csepeli multiplex mozi is 340 százalékos látogatottsággal.

Az Art mozihálózatot preferálók is kitettek magukért; a Művész mozi megnyitása óta nem tapasztalt ekkora érdeklődést, a jegyvásárlók utcán kígyózó sorokban járultak a mozi pénztárához. A kisebb fővárosi mozik közül például a Toldi moziban is a tavaly nyári napi átlag 183 fős nézőszámhoz képest most vasárnap 534-en moziztak, az Odeon Lloyd moziban a múlt év ugyanezen szombatjához képest június 19-én több mint hétszer annyi nézőt számláltak.

A vidéki mozik látogatottsága sem marad el a pestiekétől. A fővároson kívül összesen 50 ezer főre számítottak, ám végül több mint 91 ezren moziztak a vidéki filmszínházakban. Miskolcon 200, Békéscsabán 300, Sopronban 297 százalékos volt a látogatottság.

A legkedveltebb filmek között az élen járt az egyik e heti premierfilm, a Betörő az albérlőm, illetve az öt hete műsoron lévő Trója című nagyszabású történelmi kalandfilm Brad Pitt-tel és Orlando Bloommal a főszerepben. A premier előtt vetített Csak Ön után című francia vigjáték és a már nyolcadik hete műsoron szereplő Az 50 első randi című amerikai komédia a várakozásokon felül sok nézőt vonzott.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezők már most nekiláttak a jövő évi Moziünnep szervezésének, így biztos, hogy jövőre is jobbnál jobb filmeket láthatnak majd kedvezményes áron a filmrajongók.