Vágólapra másolva!
Ezen a héten egy jégbe temetett piramis mélyén összecsap a Halál a Ragadozóval, a törékeny maori kislány valóra váltja a bálnalovas legendáját, és az erdélyi bolondokházában különös titokra derül fény. Míg a neveletlen hercegnő lábai előtt kérők százai hevernek, az olasz építész életét pedig felforgatja a frissen örökölt törökfürdő, egy hencegő kishal a maffifőnök cápa vegetáriánus fiával, az idős muzulmán fűszeres pedig egy zsidó kisfiúval köt barátságot.
Vágólapra másolva!

Alien vs. Predator - 2004
Rendezte:
Paul W.S. Anderson
Szereplők: Sanaa Lathan, Raoul Bova,Lance Henriksen, Ewen Bremner
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Egy antarktiszi kutatócsoport különös felfedezést tesz, mikor a jégréteg alatt rejtőző ősi piramist készülnek feltárni. Az építményben az egyiptomi, az azték és a kambodzsai kultúra elemei keverednek olyan fejlett technológiájával megépítve, amelyet csak földönkívüliek hozhattak létre. A kutatók áthaladnak a folyamatosan változó, csapdaszerű termeken a piramis belsejéig, ahol egy foglyul ejtett Alien királynőt őriznek a Predatorok. A két földönkívüli faj évszázadok óta harcol egymással a föld mélyén, a Predátor-sarjakat összeeresztik az Alien-ivadékokkal, hogy így teszteljék harci képességeiket. A Ragadozók évezredek óta élnek közöttünk, az ősi kultúrákban istenként imádták őket, ők pedig hatottak a primitív emberi civilációkra. Bármelyik faj győz is az összecsapásban, a kutatóknak nem sok esélye marad a túlélésre.

Anderson, a rendező több szálon is szorosan kapcsolódni próbált az eredeti Alien- és Predátor-filmekhez, az azték szál ötletét a Ragadozók Los Angelesben egy rövid snittje adta, a főszereplő Charles Bishop Weyland neve pedig célzás az Alien motívumaira. A kutatócsoportot összehívó milliárdos gyárost alakító Lance Henriksen már A bolygó neve halál-ban és a Végső megoldás a halál-ban is játszott. A Penge és az Időzavarban című filmekből ismert Sanaa Lathan személyesíti meg az Ellen Ripley hadnagy nyomdokaiba lépő környezetvédőt, Alexa Woodst. A készítők alig használtak digitális trükköt a két faj összecsapásainak megjelenítéséhez, inkább hidraulikus robotokat építettek, hogy valóságosabbnak, kézzelfoghatóbbnak látsszanak a harcoló lények.