A Sony 50 millió fontért forgalmazhatja a T3-t

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Terminátor harmadik epizódja 160 millió fontos költségvetésével minden idők legdrágább filmje lesz. A főszereplő Arnold Schwarzenegger közel 21 millió fontot kap a szerep eljátszásáért. A rendezői székbe James Cameron után, az U-571 című tengeralattjárós akciófilmmel bizonyított Jonathan Mostow ül. A filmet áprilisban kezdik forgatni, és a tervek szerint 2003. július 4-én, az Amerikai Egyesült Államok függetlenségi napján mutatják be a tengerentúli mozik.

Az amerikai forgalmazásnak a jogát a Warner Bros. már korábban megvásárolta, így a Sonynak már csak a nemzetközi forgalmazás megszerzésére volt esélye. A japán cég (a Columbia Pictures és a Tri Star filmstúdiók tulajdonosa) végül Japán, Dél-Korea és néhány kelet-európai ország kivételével 50 millió fontért nyerte el a forgalmazási jogokat - írja a SkyNews.

A harmadik részben nem fog szerepelni az első két rész női főszereplője, Linda Hamilton., aki éveken át az első két rész rendezőjének, James Cameronnak a felesége volt. Szintén nem tér vissza a mozivászonra Edward Furlong, akire sorozatos botrányai miatt nem tartanak igényt a film alkotói.

Korábban:

A legdrágább film lehet a Terminátor 3

Furlong nélkül a Terminátor 3

Ajánlat:

A Terminator filmek rajongói honlapja