Női filmek nyertek a Sundance fesztiválon

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO

Rebecca Miller, a Personal Velocity című film rendezője

A dokumentumfilm kategória fődíját egy Amerikában felnőtt vietnami kislány keserédes történetének ítélte oda a zsűri. Az 100 percent American girl hőse hazalátogat szülőföldjére, hogy életében először találkozzon az édesanyjával.

A fesztivál közönségdíját a Real Women Have Curves című szívmelengető játékfilm vihette haza. Patricia Cardoso filmjének főszerepét, egy életvidám mexikói-amerikai tinédzsert a kezdő America Ferrara alakítja. A színészpalánta alakítása a zsűrit is meggyőzte, és partnerével, a veterán Lupe Ontiverossal megosztva, ő nyerte el a legjobb alakítás díját.

Az eredetiséget honoráló speciális díjat Steven Shainberg Secretary című filmje nyerte el, melynek főhőse, egy fiatal lány arra döbben rá, hogy számára a szadista-mazochista szex jelenti az igazi kielégülést - írja a Chicago Sun-Times.

A legjobb rendezésért idén Gary Winick vehette át a díjat. A Diploma előtt című film történetét idéző moziban Sigourney Weaver csavarja el egy fiatal fiú fejét. A Tadpole című mozinak a forgalmazási jogát még a fesztivál ideje alatt 5 millió dollárért megvásárolta a Miramax. Az üzletnek köszönhetően a film a szélesebb közönséghez is eljuthat, amely a legtöbb a fesztiválon bemutatott filmnek soha nem adatik meg.