Stone és Scorsese is Nagy Sándorról forgat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Heath Ledger A hazafiban

Oliver Stone a 90-es évek közepétől tervezi egy Nagy Sándor-film elkészítését. A főszerepet eredetileg még Tom Cruise-nak szánta, akivel nagyszerűen tudott együtt dolgozni a Született július 4-én című háborús drámában. Cruise azonban ma már öreg lenne a szerepre, hiszen Nagy Sándor 20 évesen lett uralkodó, és egy hosszúra nyúlt mulatozás után 33 évesen halt meg.

Tom Cruise helyét a hírek szerint az egyre nagyobb sztárrá váló ausztrál színész, Heath Ledger veheti át. Ledger fontos szerepet játszott Mel Gibson mellett A hazafi című Roland Emmerich-kalandfilmben, és ő volt a főszereplője a lovagjátékokat modern látásmódban bemutató Lovagregénynek is.

A Stone-film legnagyobb vetélytársa Martin Scorsese tervbe vett mozija lehet. Az alkotást az Initial Entertainment Group készítené el, Peter Buchmann és Christopher McQuarrie Alexander című forgatókönyvéből és Leonardo DiCaprio főszereplésével - írja a Variety.

A két körvonalazódó mozi mellett a nagy hatalmú filmproducer Dino De Laurentiis is beleszeretett a Nagy Sándor-történetbe. De Laurentiis az olasz történész, Valerio Manfredi regényei alapján forgatná le saját verzióját. A mozi forgatókönyvét A bárányok hallgatnak forgatókönyvírója, Ted Tally készítené. A mozi sorsa azonban egyelőre bizonytalan, mert a rendező székbe kiszemelt Ridley Scott nem vállalta a feladatot. Scott arra hivatkozott, hogy az utóbbi időben forgatott nagyszabású produkciók (Gladiátor, A sólyom végveszélyben) után most valami kisebb filmre vágyik.

A három mozfilm mellett az HBO és Mel Gibson produkciós cége, az Icon Production egy nagyszabású, 10 részes televíziós sorozatot is készít a makedón uralkodó életéről. Az Alexander The Great című 120 millió dollárból készülő szériát várhatóan 2004-ben tűzi műsorára az amerikai mozicsatorna.

Korábban:

Nagy Sándor halála gazdasági válsághoz vezetett

Könyvajánló:

Az ókori birodalmok