A filmrajongók elmúlt hétvégéje Quentin Tarantino jegyében telt: az amerikai premiert meglepő kiábrádultság követte, Magyarország azonban - mely egy héttel maradt csak le az eseményekben - még a lelkes sikert képviselte.

Vannak, akik tutira mennek, és vannak, akik kockáztatnak. Michael Bay a Bad Boys 2-vel nem hibázhatott, és az Amerikai pite 3 stábja sem vállalt túl nagy rizikót. Tudták, mi kell az előző részek rajongóinak, és nem okoztak nekik csalódást. Következésképp a két alkotás stabilan tartja magát a budapesti mozik nézettségi adatainak élbolyában, és erre számíthatunk mindaddig, míg végleg ki nem fulladnak.

A Kill Bill-t gyártó Miramax azonban óriási fába vágta a fejszéjét: kettészelte Quentin Tarantino rég várt új filmjét, a Kill Bill-t, és noha hatalmas összeget szánt a promócióra, nyitva hagyta annak lehetőségét, hogy a második részre más senki se legyen kíváncsi. A Kill Bill amerikai premierje vészjósló adatokkal szolgál: a tengerentúli sikeres indulót hatalmas visszaesés követte a második héten. Ezek szerint tehát még a magasztaló kritikák sem segítettek abban, hogy a nézők a film jó hírét terjesszék. Mint ismeretes, a szájhagyománynál nincs hatékonyabb promóciós módszer, és ha ez negatív véleményt közvetít, senki sem mentheti meg a produkciót a bukástól. Ebben az esetben pedig mindjárt a következő rész is bukik.

Magyarországon azonban egyelőre vezet a Kill Bill, mely a premiert megelőző adatok ismeretében (már az országos bemutató előtt bekerült a top 10-be) nem meglepő eredmény.

A hazai mozik másik slágere - bár ennek sikere viszonylagos - a Pokolba a szerelemmel! című romantikus vígjáték (Renée Zellweger és Ewan McGregor főszereplésével). A '60-as évek stílusát idéző alkotás Amerikában mérsékelt sikert aratott, nálunk azonban a negyedik helyen debütált. Minthogy a mű egyedi feldolgozása folytán csak egy szűkebb réteg rajongására számíthat, az első hétvége  9 ezer látogatója nem is rossz adat.

Továbbra is a legnézettebb alkotások között szerepel A Karib-tenger kalózai, A szövetség és a Minden6ó; Ridley Scott új filmje, a Trükkös fiúk (Nicolas Cage főszereplésével), valamint Joel Schumacher Lapzárta című munkája (Cate Blanchett-tel) azonban szinte eltűnt a süllyesztőben.
 
A legkínosabb bukást mégis egy új magyar film, Szomjas György Vagabond-ja könyvelte el: a táncházak világába kalandozó szerelmi történetre a premiert követő hétvégén alig 600 néző volt kíváncsi. Ez annál is lesújtóbb, minthogy a film témájául szolgáló táncházaknak több százezres közönsége van - ezek szerint maguk miatt sem hajlandóak jegyet váltani a mozikba.