Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere, Richard Branson eladta önéletrajzi regényének megfilmesítési jogait, így a közeljövőben viszontláthatja kalandjait a vásznon. A Virgin birodalom feje természetesen egy színész megformálásában elevenedik majd meg, őt magát pedig a 80 nap alatt a Föld körül című filmben láthatjuk egy apró epizódszerepben.

A milliárdos Richard Branson élete valóban filmre illik: a középiskolából kirúgták, 20 évesen lemezkereskedésbe fogott, pár évvel később kiadta Mike Oldfield Tubular Bells című abumát, melyből 5 millió példány fogyott, ebből tehát meggazdagodott, csúcsra futtatta kiadó vállalatát, szerződést kötött a legnagyobbakkal (a Sex Pistolsszal, Janet Jacksonnal, a Rolling Stone-nal, Phil Collinsszal és Paula Abdullal), '92-ben eladta a céget 1 milliárd dollárért az EMI-nak, előtte azonban még repülőtársaságot alapított, rekordot állított fel az Atlanti-óceán átszelésében speedboattal, és közben szüntelenül azon kísérletezett, hogy körberepülje a Földet légballonnal. Utóbbi talán életének egyetlen kudarcba fulladt vállalkozása.

Minderről a Losing My Virginity című könyvében mesélt részletesen, mely a ma is létező Virgin nevű birodalmára utal szellemesen. (A Virgin megastore-hálózat már nem csak lemezekkel, hanem mobiltelefonokkal is kereskedik, sőt, Branson egy ideje az italgyártásba is beszállt, és egy figyelemfelkeltő reklámkampány közepette - melynek során  menyasszonyi ruhában bohóckodott a londoni Leicester Sqaure-n - piacra dobta a Virgin Colát.)

"Richard személyisége kiváló szereplehetőség egy színésznek" - nyilatkozta Steven Paul, a Crystal Sky nevű filmgyártó vállalat vezetője, a készülő film egyik producere. "Élettörténete olyan értékeket mutat fel, mint a hősiesség, a lojalitás és annak képessége, hogy az álmait valóra váltsa. Richard vég nélküli kalandok és akciók részese, és büszke vagyok rá, hogy ezeket én mutathatom meg filmen. Olyan történetet tárunk majd a nézők elé, amit mindenkinek át kellene élnie." 

Richard Branson természetesen csak a kulisszák mögül figyeli majd, ahogy élményei megelevenednek, a filmezés különleges világába pedig egy másik produkcióban kóstol bele: egy apró epizódszerepben ugyanis feltűnik a 80 nap alatt a Föld körül című szuperprodukcióban, melyben - önmagához hűen - egy hőlégballon pilótáját alakítja majd.