Ben és Jen tarolhat az Arany Málnán

A nemrégiben feloszlott hollywoodi álompárost és hatalmasat bukó Gigli című filmjüket nem kevesebb, mint 9 kategóriában jelölték a kétes dicsőséget jelentő Arany Málna-díjra.

A Beverly Hills-i zsaru-t, az Egy asszony illatát és a Ha eljön Joe Black-et jegyző Martin Brest által rendezett Gigli-t csaknem az összes kategóriában jelölték az anti-Oscar-díjra. A katasztrofális kudarcnak számító alkotás egyszerre pályázik a legrosszabb film és a legrosszabb forgatókönyv díjára. Martin Brest a legrosszabb rendező díjáért "száll versenybe", míg Ben Affleck a legrosszabb színész, Jennifer Lopez a legrosszabb színésznő Arany Málnájára esélyes. Szintén jelölték a Gigli-ben szereplő Christopher Walkent, Al Pacinot és Lanie Kazant is, a legrosszabb színész, illetve színésznő kategóriában. Affleck és Lopez ezenkívül a legrosszabb, filmen látható pár díját is besöpörheti.

A további - vélhetően csekély esélyekkel induló - jelöltek között található Mike Myers The Cat in the Hat című filmje, a Charlie Angyalai: Teljes gázzal című akcióvígjáték, a From Justin to Kelly című veretes alkotás, illetve az első reality show-ból készült mozifilm, a The Real Cancun. A legrosszabb színész kategóriájában a már feljebb említett Ben Affleck az egyik jelölt a Gigli-ben, A felejtés bérében és a Daredevil - A fenegyerek-ben nyújtott alakításáért. Őt az Oscar-díjas Cuba Gooding Jr. követ a Hajó a vége, a The Fighting Temptations és a Radio című filmekben látható teljesítményéért. Demi Moore kedvese, Ashton Kutcher szintén három jelöléssel "büszkélkedhet", míg Mike Myers és Justin Guarini egy-egy filmjüknek köszönhetik a részvételt.

A hölgyeknél a már említett Jennifer Lopez mellett az Oscar-díjas Angelina Jolie-t találta érdemesnek a zsűri az Arany Málnára a Lara Croft 2 és a Beyond Borders című filmjeiért, Kelly Clarkson énekesnő mellett, akit a From Justin to Kelly-ért jelöltek. A Charlie Angyalai: Teljes gázzal két főszereplője, Drew Barrymore és Cameron Diaz is a jelöltek közt van. A legrosszabb mellékszereplők között a már feljebb említett két Oscar-díjas színészlegenda, Al Pacino és Christopher Walken várja a megmérettetést, az Arany Málnák eddigi legjobban szereplő jelöltjével, Sylvester Stallone-val együtt, akit eddig 24 év alatt összesen harmincszor jelöltek a díjra. Idei részvételét a Kémkölykök 3-D: Game Over című filmben nyújtott alakításával érdemelte ki.

A 2004-es Razzie-díjátadót a hagyományokhoz híven alacsony költségvetéssel rendezik meg, hiszen a jelölt sztárok általában távol maradnak a kétes dicsőséget jelentő eseménytől, amelyet egy nappal az Oscar-díjak átadása előtt osztanak majd ki február 28-án.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK