Az Oscar-díjas színésztől egy idegen férfi ellopta a mobiltelefonját, miközben Spacey a kutyáját sétáltatta London egyik parkjában.

A 44 éves színészt az esemény után fejsérülések miatt kezelték, azonban az Amerikai szépség és a Közönséges bűnözők sztárja elmondta, a sebesülést nem az elkövető okozta. Spacey a BBC Radio 4 nevű csatornája számára adott interjújában elmondta, az ismeretlen valamilyen okból kölcsönkérte a telefonját, majd elszaladt vele. Ekkor a színész belebotlott a kutyájába, s beverte a fejét a járdába.

"Elestem az utcán, és csúnyán beütöttem a fejemet" - mondta a Közönséges bűnözők-ben Keyser Sozét alakító művész, aki jelenleg a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója. "Most erősen vérik a fejem, nagyon ideges vagyok, és úgy érzem, hogy én vagyok a legnagyobb balek a világon. Bedőltem egy ilyen egyszerű trükknek, majd ezután elmentem a rendőrségre, és bejelentettem, hogy kiraboltak. Azonban különbség van egy lopás és egy támadás között, én pedig nem ismertem be magamnak először, hogy csúnyán átejtettek. Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akik azt hitték, hogy leütöttek, különösen a rendőrség embereitől."

Spacey szombat reggel öt órakor jelentette a lopást, majd ezután kórházba ment, ahol ellátták a sérülését. Később visszatért a rendőrségre, s visszavonta a feljelentést. A Scotland Yard először egy 19 év körüli fekete fiatalembert keresett, de azóta leállították a nyomozást.

A Közönséges bűnözők-ért és az Amerikai szépség-ért Oscar-díjjal kitüntetett színészt a londoni Geraldine Mary Harmsworth Parkban rabolták ki, amely közel van a lakásához.