Amélie is nyomoz a Da Vinci-kód után

Vágólapra másolva!
A brit Empire magazin értesülései szerint Audrey Tautou került ki győztesen a Julie Delphie-vel folytatott küzdelemből A Da Vinci-kód női főszerepéért. Az Amélie-ként ismertté vált színésznő partnerei Tom Hanks és Jean Reno lesznek a világhírű regény filmváltozatában.
Vágólapra másolva!

A Dan Brown bestsellere alapján készülő film rendezője az Oscar-díjas Ron Howard, aki a Russell Crowe főszereplésével készült Egy csodálatos elmé-ért nyerte el az aranyszobrocskát. A hihetetlen népszerűségnek örvendő regény egy kétezer éve titokban tartott nemzetközi összeesküvésről szól, amire a főhősök Leonardo festményeinek segítségével derítenek fényt.

Tom Hanks játssza Robert Langdont, a harvardi professzort, és Jean Reno alakítja Bezu Fachét, a rendőrt, aki egy különös gyilkosság után nyomozva kerül kapcsolatba a Da Vinci-kóddal. A francia színésznek nem újdonság a nyomozószerep, detektívet játszott többek között a nagy sikerű Bíbor folyók című krimiben és annak folytatásában is.

A titkosírás-szakértő Sophie Neveu szerepét kifejezetten francia színésznőre írták. Neveu akkor ered a rejtély nyomába, mikor titokzatos körülmények között meggyilkolják nagyapját, a Louvre kurátorát. Langdon és a lány nem pusztán barátok, a kutató romantikus érzelmeket táplál iránta. Ez tipikusan olyan szerep, ami jól jönne bármelyik hollywoodi karrierre vágyó francia színésznőnek.

Néhány hete még arról szóltak a hírek, hogy Howard Julie Delphyt, a Mielőtt felkel a nap sztárját kéri fel a szerepre, a színésznő pedig arról beszélt, mennyire szívesen vállalná a feladatot. Az Empire magazin legfrissebb információi szerint a napokban mégis Audrey Tautou-val állapodott meg a rendező.

Neveu-t harmincas, zöld szemű nőnek írják le a könyvben, Tautou pedig csak 26 éves, ráadásul a szeme is barna, de ez nem jelent problémát, eredetileg Langdon figuráját is Harrison Ford-szerű külsővel álmodta meg a szerző. Ez lehet a színésznő nagy kiugrási lehetősége, mivel a filmet valószínűleg azok is meg fogják nézni, akik kihagyták a francia nyelvű Amélie csodálatos életé-t a feliratok olvasásával járó nyűg miatt.

Még mindig vannak fontos, egyelőre betöltetlen szerepek A Da Vinci-kód-ban, például a nagyapa, Jacques Sauniere vagy Silas barát figurája.