George W. Bush a legrosszabb színész

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok első emberét is jelölték az anti-Oscarként is ismert Arany Málna-díjra. A Macskanő és Nagy Sándor azonban megszoríthatják az elnököt.
Vágólapra másolva!

A 25. évi Arany Málna jelöltjei között a Halle Berry főszereplésével leforgatott nagyot bukó szuperhősős alkotást hét, az Oliver Stone által jegyzett történelmi filmet hat jelölésre találta érdemesnek a zsűri. George W. Bush amerikai elnök Michael Moore Fahrenheit 9/11 című dokumentumfilmjében való feltűnése kapcsán jelölték a legrosszabb színész kategóriában. Az amerikai kormány iraki ténykedését leleplezni igyekvő alkotás révén ugyanebben a kategóriában versenyez a belügyi posztot Colin Powelltől átvevő Condoleezza Rice, illetve a védelmi minszter Donald Rumsfeld is.

A díjakat a Golden Raspberry Award nevű nonprofit alapítvány adja majd át, egy nappal az Oscar-gála előtt, február 26-án.

A Macskanő-vel és a Nagy Sándor, a hódító-val együtt verseng a legrosszabb film díjáért a Minizsenik második része, illetve Ben Affleck legújabb bukása, a Túlélni a karácsonyt, valamint a Wayans testvérek vígjátéka, a Feketén fehéren.

A legrosszabb színész kategóriában Bush mellett szerepel Affleck is, két jelöléssel - a Túlélni a karácsonyt-ért, illetve az Apja lányá-ért, valamint az ezerarcú Vin Diesel a Riddick - A sötétség krónikája című sci-fi eposzért, illetve a szőke fürtös Colin Farrell a Nagy Sándor, a hódító-ért. Az Arany Málna szervezői szerint azonban Ben Stiller tett ki magáért a leginkább. A Zoolander - a trendkívüli-t rendezőként is jegyző színészt a Derült égből Polly, az Anchorman, a Kidobós, az Irigy kutya, valamint a Starsky és Hutch-ért egyaránt jelölték a Razzie-re.

A hölgyek között is erős a mezőny, amelyet Halle Berry vezet a Macskanő-ben nyújtott alakításával, őt követi Hilary Duff a Cinderella Story-ért és a Raise Your Voice-ért, Angelina Jolie Nagy Sándor anyukájáért, illetve az Életeken át nyomozónőjéért, az Olsen ikrek a New York Minute-ért, illetve a Wayans fivérek, akik a Feketén fehéren-ben Wayans nővérekként indultak vesztes harcba a mozinézők kegyeiért.

A legrosszabb páros díjára Ben Affleck és Jennifer Lopez vagy Liv Tyler pályázik az Apja lányá-ért, Hale Berry és Benjamin Bratt vagy Sharon Stone a Macskanő-ért, George W. Bush és Condoleezza Rice vagy az elnök kedvenc kecskéje a Fahrenheit 9/11-ért, az Olsen ikrek, illetve a Wayans testvérek a már említett filmtörténeti műalkotásokért.

Forrás: InterCom
Sharon Stone és Halle Berry a Macskanőben

A legrosszabb női mellékszereplő díjára esélyes Carmen Electra a Starsky és Hutch-ban nyújtott teljesítményéért, J.Lo az Apja lányá-ért, Rice és Britney Spears a Fahrenheit 9/11-ért és Sharon Stone a Macskanő-ért.

A férfi mellékszereplőknél Val Kilmer verseng a Nagy Sándor, a hódító-val, Schwarzenegger kormányzó a 80 nap alatt a Föld körül-lel, Donald Rumsfeld a Fahrenheit 9/11-gyel, Jon Voight a Minizsenik 2-vel, valamint Lambert Wilson a Macskanő-vel.

Az összetett listát a Macskanő vezeti hét jelöléssel, ezt követi a Nagy Sándor, a hódító hat, a Fahrenheit 9/11 és a Feketén fehéren 5, valamint a Minizsenik 2 négy nominációval.