Frontvonal, vadnyugat, borvidék - heti filmbemutatók

Vágólapra másolva!
Ezen a héten a Dalton fivérek a tökéletes bankrablás végrehajtásán fáradoznak, egy mozgássérült lány az életét kockáztatja szerelméért az első világháborúban, Ray Charlest megmenti a zene szeretete saját démonjaitól az Oscar-díjra jelölt filmben, a szintén Oscar-esélyes road-movie elfuserált főhősei pedig végigkóstolják az összes utukba akadó bort és nőt a napfényes Kaliforniában.
Vágólapra másolva!

Ray - 2004
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: UIP Dunafilm

Miről szól? A Ray Charles életét feldolgozó zenés film végigkíséri a vak zseni felfelé ívelő karrierjét, egyúttal bemutatja a történet árnyoldalait, a magánéleti válságot, a gyermekkori tragédiát és a drogokkal vívott küzdelmet is.

Ki a rendező? Taylor Hackford, az Ördög ügyvédje és a Túszharc rendezője.

Kik a szereplők? A Ray Charlest alakító Jamie Foxx kabarészínészként és tévés komikusként vált ismertté. Nemrég a Collateral - A halál záloga taxisofőrének szerepében láthattuk Tom Cruise partnereként. Alakításáért idén a legjobb mellékszereplő díjára jelölte az Akadémia, így ő duplán reménykedhet az Oscarban, mert Ray megformálásáért is fölterjesztették a díjra. A filmben játszik Kerry Washington, aki a A szívem érted rapes-ben szerepelt, a Kísértethajó-ból ismert Clifton Powell, Regina King, aki legutóbb a Doktor Szöszi 2-ben tűnt fel, és Harry Lennix, aki a Mátrix - Forradalmak-ból lehet ismerős.

Még valami? A Ray-t hat Oscarra jelölték, köztük a legjobb film, rendező és főszereplő díjára. Jamie Foxx maga is hároméves kora óta zongorázik, a szerep kedvéért pedig órákig csukott szemmel járkált a forgatáson, hogy átérezze, milyen vaknak lenni. Alakításáért már megkapta a legjobb színésznek járó Arany Glóbuszt a vígjáték vagy musical kategóriában.