Pókember és Batman egy filmben

Vágólapra másolva!
Pókember megszemélyesítője, Tobey Maguire és a rosszemlékű Batman és Robin mellbimbós denevérembere, George Clooney együtt fognak szerepelni Steven Soderbergh The Good German című filmjében. A második világháború utáni Berlinben játszódó romantikus thriller női főszereplője az Oscar-díjas Cate Blanchett lesz.
Vágólapra másolva!

A Pókember 2 után George Clooney és Cate Blanchett oldalán tér vissza a mozikba Tobey Maguire a The Good German című filmben, Joseph Kanon 2001-es regényének Steven Soderbergh-féle adaptációjában. A második világháború után játszódó romantikus thriller főszereplője egy amerikai újságíró, aki Berlinbe érkezik, hogy tudósítson a szövetségesek csúcstalálkozójáról, melyen Németország sorsáról fognak dönteni. Személyes célok is vezérlik, meg akarja találni a lányt, akivel a háború alatt ismerkedett meg. Az újságíró titokzatos gyilkosságba keveredik az idegen városban.

Az amerikait George Clooney alakítja, az 1997-es Batman és Robin szuperhőse, aki most ötödszörre fog együtt dolgozni Soderberghgel. Együtt készítették a Solaris-t, a Mint a kámfor-t, az Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét-et és az Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi-t. Az Aviátor-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott Cate Blanchett játssza a lányt, akinek nyoma veszett. Maguire egy látszólag ártatlan katona szerepében tűnik föl, aki az újságíró vezetőjének szegődik az idegen városban, de nem önzetlen segítő szándék vezérli, megvannak a saját rejtélyes céljai.

A forgatókönyvet a Zaklatás-t és a Fedőneve: Donnie Brascó-t jegyző Paul Attanasio írta. A Good German mögött a Warner Bros stúdió áll, a produceri feladatakat Soderbergh és George Clooney közösen látja el. A fekete-fehérre tervezett film forgatása ősszel kezdődik.

A rendező előbb még a Che Guevaráról szóló filmjét szeretné befejezni, melyben Benicio del Toro alakítja az ikonikus forradalmárt. Del Toro sem először dolgozik Soderberghgel, a Traffic mellékszerepéért Oscar-díjat is kapott. A Che című alkotásban Javier Bardem, Franka Potente és Benjamin Bratt is feltűnik majd. A film ott veszi fel a főhős életének fonalát, ahol a Che Guevara - A motoros naplója befejeződött.

Az Oscar-díjas rendező amerikai rajongói már ebben a hónapban megnézhetik az Eros című alkotást, mely Soderbergh, Michelangelo Antonioni és Wong Kar-wai rövidfilmjeiből áll össze. A magyar mozikba csak ősszel érkezik meg a film, melynek ősbemutatója a tavalyi torontói filmfesztiválon volt. Az Eros az erotika és a szerelem témáját járja körbe. Soderbergh része az Equilibrium címet kapta, a The Good German-hez hasonlóan fekete-fehér film egy pszichiáter rendelőjében játszódik Robert Downey Jr. és Alan Arkin főszereplésével.

Maguire-nek sem a Good German lesz az egyetlen munkája a közeljövőben, nemrég állapodott meg a Sonyval a Tokyo Suckerpunch című filmmel kapcsolatban. Ő lesz a producere és az egyik főszereplője a produkciónak, melynek forgatókönyvét a Charlie angyalai-t és a Sötét zsaruk-at jegyző Ed Solomon írta. Maguire a falmászó szuperhős jelmezét is hamarosan felölti újra a 2007 nyarára tervezett Pókember 3 kedvéért.