Scarlett és Trinity repült az M:I 3-ból

Vágólapra másolva!
A Mission: Impossible 3 alkotói megváltak Carrie-Ann Mosstól és Scarlett Johanssontól, de J. J. Abrams, a rendező nem árulta el, hogy kik váltják fel őket Tom Cruise oldalán. A két színésznő a forgatókönyv megváltoztatása miatt került ki a filmből.
Vágólapra másolva!

Eddig sem volt könnyű nyomon követni a Mission: Impossibe 3 előkészületeivel kapcsolatos eseményeket. Tom Cruise úgy tervezte, hogy a trilógia mindhárom részén más rendező dolgozzon, ezért az eredeti filmet jegyző Brian De Palma és John Woo, a második rész alkotójának neve szóba sem került, azonban így is hosszú és tekervényes út vezetett odáig, hogy végül J. J. Abrams foglalja el a rendezői széket.

Az első jelölt, a Hetedik és a Harcosok klubja című filmjeivel világhírűvé vált David Fincher 2003-ban szállt ki a produkcióból a Lords of Dogtown című film kedvéért, melyet végül nem is ő készített el. Utódja, John Carnahan, aki Narkó című rendőrthrillerével vált ismertté, "szakmai nézetkülönbségek miatt" távozott két hónappal a forgatás tervezett megkezdése előtt. 2004 nyarán A vörös sárkány-t jegyző Brett Ratner szerződtetéséről szóltak a hírek, ám augusztusban végül mégsem nála, hanem az Alias és a Lost - Pokoli Éden tévésorozatok rendezőjénél, J. J. Abramsnél állapodtak meg a producerek, annak ellenére, hogy eddig egyetlen nagyjátékfilmet sem rendezett még.

J. J Abrams most újabb változások hírével sokkolta a Mission: Impossible-filmek rajongóit. Az About.comnak adott interjúban bejelentette, hogy Scarlett Johansson és a Mátrix Trinityje, Carie-Anne Moss nem tagja többé a szereplőgárdának, de arról hallgatott, hogy ki lép a helyükbe Tom Cruise oldalán a filmben.

"Átírták a forgatókönyvet" - mondta. "Nagy rajongója vagyok azoknak, akiket eredetileg kiválasztottak a szerepekre, de elég furcsa dolog lenne megtartani a színészeket, ha a történetet teljesen megváltoztatjuk. Ez olyan lett volna, mintha a következő parancsot adtuk volna ki: 'Írjatok egy forgatókönyvet, ami passzol ezekhez az emberekhez, úgy, hogy a karakterekről még fogalmunk sincs!' Egyszerűen úgy éreztük, hogy jobb lesz inkább tiszta lappal indulni."

Carrie-Anne Moss játszotta volna a Tom Cruise által alakított Ethan Hunt szuperügynök szerelmét. A háromszoros Oscar-jelölt Kenneth Branaghra osztották a főgonosz szerepét, egyelőre nem tudni, hogy a 45 éves sztárt is érinti-e a forgatókönyv-változás. Ving Rhamest, Cruise állandó parnerét valószínűleg viszontláthatjuk a harmadik részben is.

Abrams azt is elárulta, hogy az előkészületek jól haladnak, a forgatás pedig júliusban kezdődik, a világ számos különböző pontján veszik majd fel a jeleneteket. A Paramount stúdió 2006 nyarára tervezi a Mission: Impossible 3 bemutatóját. A '60-as évekbeli tévésorozatot feldolgozó akciófilm első két része hatalmas kasszasiker volt, több mint egymilliárd dollárnyi bevétellel tették gazdagabbá alkotóikat.