Tinik uralták az MTV Movie Awardsot

Vágólapra másolva!
A tinifilmek taroltak a szombati MTV Movie Awardson, ahol három-három díjjal a Napoleon Dynamite című független film és a Bajos csajok című komédia végzett az élen.
Vágólapra másolva!

A Napoleon Dynamite című Sundance fesztiválkedvenc vitte el az MTV zenetévé legjobb filmnek járó díját szombat este, a film főszereplője, az újonc Jon Heder pedig a legjobb zenei előadás és a legjobb újonc színész kategóriában vehette át a popcornt mintázó aranyszobrot.

A független filmet csak a már magyar mozikban is vetített Bajos csajok tudta megszorítani, a film megkapta a legjobb női főszereplőnek (Lindsay Lohan) és a legjobb filmes csapatnak járó díjakat, illetve a legjobb női újonc díját, ami a díjazott Rachel McAdamsnek is harmadik arany popcornját jelentette aznap estére.

A nyertesek között már veteránnak számított a 42 éves Tom Cruise, aki jelenlegi barátnőjétől, Katie Holmestól vehette át a zenetévé életműdíját. "Hogyha valóban szórakoztatni tudtalak titeket, akkor köszönöm nektek a lehetőséget, hogy megtehettem ezt" - kommentálta díját a színész.

Dustin Hoffman (Vejedre ütök) a legjobb komikus alakítás díját nyerteseként a díjátadón is megnevettette a közönséget, amikor kiemelte, hogy mennyire nagy hatással volt rá Eminem, aki "előadása alatt legalább 37-szer nyúl magához". A legjobb színész kategóriában ezúttal Leonardo DiCaprio győzedelmeskedett Jamie Foxx felett.

A zenetévé díjátadója híres a különböző extrém kategóriákban átadott díjairól. Idén a legjobb csókjelenet díját Rachel McAdams és Ryan Gosling kettőse nyerte el a Szerelmünk lapjai című filmért, a legjobb verekedésnek pedig Uma Thurman és Daryl Hannah párbaja bizonyult a Kill Bill 2-ből. A haramosan bemutatásba kerülő Világok harca egyik főszereplője, a 11 éves Dakota Fanning pedig a legjobb ijedt alakításért járó díjnak örülhetett a Bújócska című moziért.

Az estét Eminemén kívül Mariah Carey és a Foo Fighters fellépése kísérte: utóbbi csapat az utolsó pillatban ugrott be a visszalépő Nine Inch Nails helyett, miután a zenekarnak a rendezők nem engedték meg, hogy fellépésükhöz George W. Bush fotóját használják háttérként. A díjátadó csütörtökön látható majd felvételről az MTV-n.